Search by category:
Egyéb kategória

Már lehet kérni a Covid-19 elleni oltást az 5 és 11 év közötti gyerekeknek

Már lehet kérni a Covid-19 elleni oltást az 5 és 11 év közötti gyerekeknek
Hegedűs Norbert
2021. 10. 13., sze – 19:43

2021. október 14., csütörtök – 07:30
Friss ikon
Off

Törzs

A szóvivő emlékeztetett, hogy az oltás előtt a szülőnek vagy a törvényes képviselőnek ki kell töltenie egy kérvényt, és beutalót kell kérni a kezelőorvostól, ezeket a dokumentumokat kell vinni az oltóközpontba. A szükséges űrlapok megtalálhatók a minisztérium hon-lapján. A szülő vagy a törvényes képviselő ide kattintva regisztrálhatja a gyereket.

A gyerekeket három helyen oltják: a pozsonyi gyermekkórházban, a Turócszentmártoni Egyetemi Kórházban és a Kassai Egyetemi Gyermekkórházban – tette közzé weboldalán az egészségügyi minisztérium.

„A szülőnek vagy a törvényes képviselőnek magával kell vinnie az orvos által kitöltött beutalót. Enélkül nem oltják be a gyereket”

– figyelmeztetett Eliášová.

A minisztérium tájékoztatása szerint olyan krónikus betegségben szenvedő gyerek kaphatják meg a vakcinát, akinek állapotát jelentősen súlyosbíthatná a Covid-19-fertőzés, esetleg a halálát okozhatná a betegség.

A tárca közölte, hogy az idegrendszeri betegségek, a krónikus tüdőbetegség, a súlyos immunrendellenesség, a daganatos megbetegedések, a krónikus szívelégtelenség, a tüdőbetegség okozta magas vérnyomás, a súlyos vérszegénység vagy más súlyos betegségek jelenthetnek ilyen kockázati tényezőt. Az oltásról szakorvosnak kell döntenie.

Olyan gyerekek törvényes képviselői is kérhetik a védőoltást, ahol a gyerekkel egy háztartásban élő, veszélyeztetett személyre komoly kockázatot jelentene a Covid-19-fertőzés – közölte az egészségügyi minisztérium.

Az ebbe a korcsoportba tartozó gyerekek oltására külön időpontokat jelölnek ki.

Bevezető

Szerdától lehet kérni a Covid-19 elleni védőoltást az 5 és 11 év közötti gyerekek számára – tájékoztatott Zuzana Eliášová, az egészségügyi minisztérium szóvivője.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment