Search by category:
Egyéb kategória

Bagnaia az időmérők, Márquez a COTA királya

Bagnaia az időmérők, Márquez a COTA királya
Orosky Tamás
2021. 10. 08., p – 18:27

2021. október 10., vasárnap – 09:30
Friss ikon
Off

Törzs

A fiatal francia szépen halad a 2021-es világbajnoki cím felé. Az elmúlt négy futamon nem lehetett őt megzavarni, annak ellenére sem, hogy volt olyan pálya is, ami a Yamaha pilótájának nem fekszik.

A Brit Nagydíjon Pol Espargaro a Hondával szerezte meg a pole-t, mellőle Francesco Bagnaia (Ducati) és Quartararo (Yamaha) várta a lámpák kialvását. A versenyt végül Quartararo nyerte meg, mögötte a suzukis Rins és Espargaro végzett, de ezúttal nem Pol Espargaro, hanem a testévre, Aleix, az Aprilia motorosa.

Az aragón hétvégéhez érve megkezdődött Bagnaia időmérős dominanciája. A Ducati motorosa a pole pozíciót futamgyőzelemre tudta váltani, annak ellenére sem hibázott, hogy hatalmas csatát vívott Marc Márquezzel a győzelemért. A spanyol végül 2. lett, a regnáló világbajnok Joan Mir (Suzuki) pedig 3.

Ez a győzelem valószínűleg még több önbizalmat adott a Ducati olasz pilótájának, aki Misanóban ismét megszerezte a pole-t, és ismét megnyerte a futamot is. Itt a második helyet Quartararo szerezte meg, a pódium legalsó fokára pedig az élete első dobogóját ünneplő Enea Bastianini, az Avintia motorosa állt fel.

Végül jött Texas, a Sachsenring után Márquez második „vadászterülete”. A pole-t ennek ellenére ismét Bagnaia szerezte meg (zsinórban harmadszor), aki közel négy tizedet vert Quartararóra. A harmadik helyről Márquez indult. Nem szórakozott sokat, már az első kanyarban átvette a vezetést, és magabiztos motorozással be is húzta a hetedik győzelmét a COTA-n. Mögötte Quartararo és Bagnaia futott be, ami azt jelenti, hogy Quartararo tovább növelte az előnyét összetettben, így ha számára minden ideálisan alakul, akkor két futammal a vége előtt világbajnok lehet.

Bevezető

Ismét eltelt négy verseny, ami azt jelenti, hogy már csak három futam maradt a MotoGP idei szezonjából. Ami változatlan maradt, az Fabio Quartararo vezetése. 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Hencze Erik

Read More

Post Comment