Search by category:
Egyéb kategória

Elsőbbségadás kötelező

Elsőbbségadás kötelező
Mészáros Richárd
2021. 10. 10., v – 14:01

2021. október 10., vasárnap – 15:26
Friss ikon
Off

Törzs

A győri Metro áruház felé vezető út az áruház bejárata előtt balra kanyarodik, ez a védett út. Az áruházból kihajtóknak elsőbbségadási kötelezettségük van, de ezt sokan nem veszik figyelembe. Erről tanúskodnak a hozzászólások is, ezek közül idézünk néhányat, némileg moderálva:

Balra halad az út tovább. Egy elsőbbségadás tábla van szemben. Napi szinten járok arra, sokan használják az irányjelzőt az ilyenek miatt.

Itt kanyarodik az út, és a szembejövőnek ott a „mackósajt”! Én itt bringázom naponta,10-ből 8 alkalommal elütnének!

Sajnos ezt itt minden második sofőr figyelmen kívül hagyja, hogy a főút balra kanyarodik és ezáltal az utánfutósnak lenne elsőbbsége, sőt indexelés nélkül kellene balra kanyarodnia a főút vonalán!

Ha egyenesen a Metro felé szeretne menni, letérve a főútról, akkor kéne jobbra indexelnie. Gyanítom, ez veri ki a biztosítékot mindenkinél, hogy „egyenesen megyek, akkor miért kéne indexelni?”

Itt tényleg csak csiga tempóban lehet menni, mert az emberek többsége még ezt az elképesztő egyszerű forgalmi helyzetet sem képes felismerni.

Igen, itt indexelni sem kellene, mivel főút, a szembejövőnek elsőbbségtábla ugye… Én szépen be szoktam húzni a kormányt. Van Győrben több ilyen út, egyiknél dudált a szembejövő és rémülten állt meg… Lehet, a mai napig azon gondolkodik, miért jöttem elé (ott még stop tábla is van, a kekszgyár mögötti úton).

Ha ráfér az autóra egy jobb első bármilyen javítás, ez az út tökéletes, hogy a hülyék biztosítója kifizesse…

Bevezető

Azt mondják, az elsőbbség annyit ér, amennyit megadnak belőle. Nos, erre mutatunk egy jó példát. A Győrben közlekedünk Facebook-oldalra egy hozzászóló a feltöltött videójával idevágó veszélyhelyzetre hívja fel a figyelmet.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Somodi Géza

Read More

Post Comment