Search by category:
Egyéb kategória

Nemzetek Ligája – Francia diadal a milánói döntőben

Nemzetek Ligája – Francia diadal a milánói döntőben
Mészáros Richárd
2021. 10. 10., v – 23:04

2021. október 10., vasárnap – 23:04
Friss ikon
Off

Törzs

Franciaország-Spanyolország 2–1 (0–0)

Milánó, v: Taylor (angol)
    gólszerzők: Benzema (66.), Mbappe (80.), illetve Oyarzabal (64.)
    sárga lap: Pogba (46.), Kounde (55.), Mbappe (90.), illetve Laporte (86.)

Cím
Eredmény, döntő:

Lloris – Kounde, Varane (Upamecano, 43.), Kimpembe – Pavard (Dubois, 79.), Pogba, Tchouameni, Hernandez – Griezmann (Veretout, 92.) – Benzema, Mbappe

Cím
Franciaország:

Unai Simon – Azpilicueta, Eric Garcia, Laporte, Alonso – Gavi (Koke, 75.), Busquets, Rodri (Fornals, 84.) – Ferran Torres (Merino, 84.), Sarabia (Pino, 61.), Oyarzabal

Cím
Spanyolország:

A Luis Enrique által irányított spanyolok az elődöntőben az Európa-bajnok olaszokat múlták felül 2–1-re, megszakítva ellenfelük világcsúcsot jelentő 37 mérkőzéses veretlenségi sorozatát. A spanyolok a 2013-as Konföderációs Kupa óta az első döntőjükre készültek. A franciák a négy között kétgólos hátrányból fordítva győzték le a világranglista-vezető belgákat 3–2-re. Didier Deschamps szövetségi kapitány ugyanakkor a fináléban koronavírus-fertőzés miatt nem számíthatott a Juventust erősítő Adrian Rabiot-ra.

A két együttes tornadöntőben csak egyszer, az 1984-es Eb-fináléban találkozott, akkor Michel Platini és Bruno Bellone találataival a franciák örülhettek. Tétmérkőzésen előzőleg a 2014-es világbajnokság selejtezőjében csaptak össze: 2012 októberében Spanyolországban 1–1-es döntetlen született, míg 2013 márciusában Párizsban 1–0-ra a spanyolok nyertek.

A milánói összecsapáson a mintegy négyezer szurkolójuk által buzdított franciák léptek fel kezdeményezőbben, de komoly helyzetig nem jutottak el az első félidőben. A nézők idegeit leginkább Kounde 16-oson belüli esetleges kezezése borzolta, de rövid videóbírózás után folytatódott a játék.

Térfélcsere után felpörgött a meccs, Benzema a keresztlécet találta el, majd Oyarzabal remek egyéni akció végén megszerezte a vezetést a spanyoloknak. Benzema azonban másfél perccel később szépségdíjas csavarással egyenlített, majd szűk negyedórával később Mbappe lépett ki a védők közül, és a franciák fordítottak. A hátralévő időben a spanyolok sorra dolgozták ki a helyzeteket, de egyenlíteniük nem sikerült, főként azért, mert Lloris többször is bravúrral védett.

A francia csapat a legutóbbi 25 tétmeccsén nem kapott ki, Antoine Griezmann pedig kilencedik franciaként lett százszoros válogatott.    

A két gárda 36. alkalommal találkozott egymással, a spanyolok 17 és a franciák 12 sikere mellett hétszer volt döntetlen az eredmény.

A Nemzetek Ligája első kiírását 2019-ben Portugália nyerte meg.

Bevezető

A világbajnoki címvédő francia válogatott 2–1-re legyőzte a spanyolokat a labdarúgó Nemzetek Ligája második kiírásának vasárnapi döntőjén Milánóban.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment