Search by category:
Egyéb kategória

Sztárunk a VASÁRNAPBAN: Kiss Mari

Sztárunk a VASÁRNAPBAN: Kiss Mari
Horváth Bianka
2021. 10. 11., h – 10:31

2021. október 11., hétfő – 10:31
Friss ikon
Off

Törzs

A fiatalság lendülete vitte őt az idő tájt. „Valahogy úgy éreztem, ez így van rendjén, hogy én vele játszhatok, ráadásul szerelmi jelenetben – emlékezik. – Az én szívemben örökre ott marad, ahogy karon fogva sétálunk le egy budai utcán a Vár alatt.” Történt mindez 1983-ban, de pár évvel később már A nagy generációban alakította a Cserhalmi György által megformált Reb exfeleségét. Fontos filmek ezek a pályáján. És nemcsak a szerepek – az alkotótársak révén is.

 

Gimnazista korából vannak mély moziélményei? Gazdag Gyula filmjében, a Bástyasétány 74-ben is egy kiváló cseh rendezővel, Evald Schormmal játszott, hogy emlékszik rá? Az elmúlt másfél év, a vírushelyzet mire nyitotta fel a szemét? Hogy került A rendes lányok csendben sírnak című darabba, amely Durica Katarina regénye nyomán született Kovács Krisztina dramatizálásában? Mi a véleménye a darabról? Máriaremetén, a Hűvösvölgyben, ahol lakik, milyen most az élet?

A már megvásárolható Vasárnapban többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk Szabó G. László interjújából.

Bevezető

Én Jiří Menzellel aludtam egy ágyban!” – mondja nem kis büszkeséggel Kiss Mari, amikor múltidézés címén a Kihajolni veszélyes, az Egy erkölcsös éjszaka, a Rosszemberek és a Vámmentes házasság után a Maár Gyula rendezte Felhőjátéknál is elidőzünk.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vasárnap

Vasárnap rovat

Read More

Post Comment