Search by category:
Egyéb kategória

Téma a VASÁRNAPBAN: Létrejött a magyar Szövetség

Téma a VASÁRNAPBAN: Létrejött a magyar Szövetség
Horváth Bianka
2021. 10. 11., h – 10:22

2021. október 11., hétfő – 10:30
Friss ikon
Off

Törzs

Arról, hogy újra egységes magyar képviselet kellene, másfél éve folytak komoly tárgyalások – azelőtt is volt ugyan szó róla, de amíg a Híd erősnek érezte magát a kormányban, az MKP pedig az önkormányzatokban, senki sem gondolta igazán komolyan. A kényszer azonban nagy úr, miután a 2020 februárjában tartott parlamenti választásokon a Híd a Smerrel kötött alkuk áldozata lett, az MKP-n pedig a Fidesz támogatása sem segített, mindkét tábor arra a következtetésre jutott, hogy ideje feledni a múltat, és újra együtt próbálkozni.

 

Miért volt olyan nehéz a közeledés? Miért nem könnyítette meg az összefogást az Összefogás mozgalom sem? Hogy látják a választók, miért került sor végül most a megegyezésre? Milyen nyitott, megválaszolatlan kérdések lengik körül egyelőre a Szövetséget? Mi derült ki egyelőre a programjából? Kik vezetik a Szövetséget? Milyen platformok alakultak a közös pártban?

Vrabec Mária ilyen és ehhez hasonló kérdéseket feszeget összefoglalójában, mely elolvasható a már megvásárolható Vasárnapban.

Bevezető

Ezt is megéltük, tizenkét év megosztottság után újra van egységes magyar párt Szlovákiában. Hogy a megalakulását mégsem kísérte örömujjongás és tűzijáték, az nyilván annak köszönhető, hogy nem belső meggyőződésből, hanem külső kényszer hatására, és ugyancsak kínkeservesen jött létre.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vasárnap

Vasárnap rovat

Read More

Post Comment