Search by category:
Egyéb kategória

Közös fellépést sürgetnek a közutak állapota miatt

Közös fellépést sürgetnek a közutak állapota miatt
Vataščin Péter
2021. 10. 13., sze – 16:22

2021. október 13., szerda – 17:30
Friss ikon
Off

Törzs

A két héttel ezelőtti, négy halálos áldozatot követelő közúti baleset Negyed és Ifjúságfalva között ismét ráirányította a figyelmet a Komáromot Vágsellyével összekötő 573-as számú másodrendű út veszélyeire. Az eset hatására az MKP Nyitra megyei képviselői – a II/573-as út a megye hatáskörébe tartozik – munkaértekezletet kezdeményeztek Gútán.

Leírás

Vataščin Péter felvétele

Visszatérő téma volt a tanácskozáson a tranzitforgalom kérdése, amelyet elsősorban a lengyelországi kamionok növelnek. Csenger Tibor, Nyitra megye alelnöke elmondta, a megyei önkormányzat kidolgoztat egy közlekedési táblákra vonatkozó tervezetet, amely egyes útszakaszokról – így többek között a II/573-asról is – kitiltja a tranzitáló tehergépjárműveket. Ezt az egyes hidakra vonatkozó súlykorlátozásokkal tudják elérni, amelynek köszönhetően nem mehetnek végig a kamionok az egész útszakaszon. A célforgalomra ez ugyan nem vonatkozik majd, de már az áthaladó teherszállítás visszaszorításától is a balesetek számának csökkenését várják. Csenger arra is emlékeztetett, hogy van anyagi keret, így 2022-ben megvalósulhat a Komárom és Gúta, egy évvel később pedig a Gúta és Vágsellye közti útszakasz felújítása. A beruházások elsősorban a közlekedésbiztonság mértékét növelik.

Ugyancsak konszenzus látszott kialakulni abban, hogy komplex megoldásokat kell keresni, hiszen például ha csak egy adott helyszínen lép életbe korlátozás, az máshol újabb gondokat generálhat. Keszegh Béla, Komárom polgármestere többször is kiemelte a közös fellépés szükségességét, szerinte elsősorban így, nem pedig külön-külön lehet elérni a fejlesztések megvalósulását, különös tekintettel az egyes kritikus közlekedési pontokra.

Horváth Árpád, Gúta polgármestere a kisebb volumenű intézkedésekkel kapcsolatban elmondta, hogy ezen a téren az önkormányzatok az illetékes járási hivatalok jóváhagyásával maguk is tehetnek lépéseket a közlekedésbiztonság erősítésére a másodrendű utakon, legyen az akár a buszmegállók átalakítása vagy bizonyos szakaszok kiszélesítése.

Következő lépésként – akár még idén – újabb munkatalálkozót szeretnének összehozni, amelyre meghívnák Andrej Doležal (Sme rodina) közlekedési minisztert és a tárca más képviselőit is.

Bevezető
Gúta |

Munkatalálkozón vitatták meg az érintett falvak, városok, a megyei önkormányzat és az állami szervek képviselői a Komáromi és a Vágsellyei járás égető közlekedési gondjait Gútán. Többen közös fellépést szorgalmaznak a közlekedési tárca felé.

Település / hely
Gúta

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vataščin Péter

Read More

Post Comment