Search by category:
Egyéb kategória

Harapós zsolnaiak várnak a DAC-ra

Harapós zsolnaiak várnak a DAC-ra
Lencsés Zoltán
2021. 10. 15., p – 18:07

2021. október 16., szombat – 13:30
Friss ikon
Off

Törzs

A válogatottszünet alatt a dunaszerdahelyiek több játékosa is fontos szerepet kapott hazája nemzeti csapatában. Schäfer András és Hahn János Albánia és Anglia ellen is pályára lépett a magyar válogatottban (előbbi mindkétszer kezdőként, utóbbi csereként). A DAC kezdőjéből kiszorult Nicolaescu gólt lőtt a moldovai válogatottban Izraelnek, a montenegrói Krstovic hazája U21-es csapatában, Szendrei Ákos pedig a magyar U19-es együttesben volt eredményes. A lett Andrejs Ciganiksnek a hollandok és a törökök ellen is kilencven perc jutott, míg Yhoan Andzouana kongói színekben gyűjtött be két startot Togó ellen. Mindegyiküknél többet játszott (és utazott) a panamai Eric Davis, aki háromszor 90 percet abszolvált hat nap leforgása alatt, és az USA elleni vb-selejtezőn (1:0) győztes gólpasszt adott. Honfitársának, César Blackmannak 40 perc játék jutott a három mérkőzés alatt.

Mivel sok játékost ért komoly terhelés az elmúlt másfél hétben, nem lenne meglepő, ha Németh Antal vezetőedző több helyen változtatna az aranyosmarótiak elleni kezdőcsapaton. Jó hír a sárga-kékek számára, hogy újra bevethető állapotban van Dominik Kružliak, aki a múlt héten már edzőmérkőzést játszott a somorjai farmcsapatban. A régóta sérült Kalmár és Balic visszatérésére azonban még várni kell, ahogy Njie, Brunetti és Moumou sem áll készen a játékra.

Változások a kispadon
A legnagyobb változásra a kispadon került sor a sárga-kékeknél, ugyanis már a hét elején távozott a csapattól  Balla Béla, Németh Antal asszisztense. A DAC ugyanakkor csak tegnap délután erősítette meg Balla távozását, a klubhonlap közlése szerint a szakember közös megegyezéssel távozik a Fortuna ligás csapattól, de marad a klubnál, és az utánpótlásban folytatja a munkát.

„Egy magas iramú, színvonalas összecsapásra számítok. Mind az öt meccs, amiket ellenük vívtam eddig, izgalmas és szórakoztató volt. Nem könnyű Zsolnán nyerni, és nem csak a műfüves pálya miatt. Mindenképpen egy kemény találkozó vár ránk” – mutatott rá Németh Antal.

A zsolnai kispadon szintén változás történt. A vezetőség nem volt elégedett a Pavol Staňo alatt mutatott játékkal és eredményességgel, így menesztette a vezetőedzőt. Pótlását házon belül oldották meg a klubnál, a gárdát az eddigi asszisztens, Peter Černák irányítja a továbbiakban. „Attraktív, mozgékony, sok futáson alapuló futballt akarunk játszani. Erre fókuszálunk, szombaton is ezt várjuk a fiúktólˮ – mondta Černák a zsolnai klubhonlapnak.

„Nem gondolom, hogy az edzőcsere komolyabb befolyással lenne a játékstílusukra – mondta a váltásról Németh Antal. – A Zsolnának megvan a saját filozófiája, amelyet az új edzővel is követni fog, aki ráadásul eddig is a csapat mellett dolgozott.ˮ

Rossz formában az MŠK
A két együttes legutóbb májusban találkozott egymással, akkor 2:1-es dunaszerdahelyi siker született a MOL Arénában. Emellett az egymás elleni örökmérleg is a DAC javára billen, valamint az is jó előjel a sárga-kékek számára, hogy az utóbbi 10 egymás elleni találkozón mindig betaláltak legalább egyszer. A zsolnaiak ráadásul kifejezetten rossz formában vannak: csak a hetedik helyen állnak a tabellán, miután az elmúlt két fordulóban Nagymihályban 1:0-ra, a rózsahegyiektől hazai pályán 2:0-ra kikaptak. A közelmúlt mindenképp egy izgalmas és gólgazdag párharcot vetít előre, az utóbbi hat zsolnai találkozón összesen 27 gólon osztoztak a felek. 

A találkozó játékvezetője Ivan Kružliak lesz, a mérkőzést a Markíza fizetős platformja, a Voyo élőben közvetíti.

(lz, dac1904.sk)

Bevezető

Alulteljesítő csapatok rangadója következik ma (16.00) a labdarúgó Fortuna Liga 10. fordulójában: a DAC az edzőváltáson átesett zsolnaiak otthonába látogat.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ-ÖSSZEÁLLÍTÁS

Read More

Post Comment