Search by category:
Egyéb kategória

Heger a CNN-nek: Fontolgatjuk a Mig-29-esek átadását Ukrajnának

Heger a CNN-nek: Fontolgatjuk a Mig-29-esek átadását Ukrajnának
Balaskó Réka
2022. 04. 16., szo – 14:58

2022. április 16., szombat – 15:08
Friss ikon
Off

Törzs

Heger a CNN műsorába élőben kapcsolódott be Pozsonyból, hogy az S-300-as rendszer átadásáról, és a jövőben lehetőségként felmerülő Mig-29-es vadászrepülőgépek átadásáról beszéljen.

Először is a lépéseinket az ukrán hadsereggel tervezzük és reagálunk kéréseikre. Jelenleg nincs hivatalos kérelem a Mig-29-es vadászgépekre. Másrészt a gépeket orosz technikusok nélkül, akiket előzőleg visszautasítottunk, nem tudjuk őket fenntartani. Azt mondanám, hogy pár hónap múlva már nem lennének használhatóak” – mondta Heger az interjúban.

 A miniszterelnök hozzátette, „kommunikál a NATO-partnerekkel arról, hogy más országok hogyan tudnának segíteni Szlovákiának a légtér védelmében a Mig-29-es vadászgépek átadása után. Elmondta, hogy Ukrajna a Zuzana tarackok után is érdeklődik, illetve Szlovákia ígéretet tett a meghibásodott haditechnikák javítására.

Az orosz olajjal és gázzal kapcsolatban közölte, hogy az ország hatékony módszereket keres annak helyettesítésére, de ez a folyamat elmondása szerint „hónapokat, ha nem éveket” vehet igénybe.

(refresher)

Bevezető

Eduard Heger (OĽaNO) kormányfő az amerikai CNN-nek beszélt arról, hogy Szlovákia továbbra is katonailag támogatja Ukrajnát.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment