Search by category:
Egyéb kategória

Hiába van drága parkolóbérlet, ha nincs parkolóhely

Hiába van drága parkolóbérlet, ha nincs parkolóhely
Mészáros Richárd
2021. 10. 20., sze – 08:20

2021. október 20., szerda – 08:23
Friss ikon
Off

Törzs

A győri parkolási díjak jövő évi változása továbbra is foglalkoztatja az embereket. Mint korábban írtuk, a parkolási óradíjak nőnek és újabb területek kerülnek a díjköteles zónába. Ezzel együtt a bérletek ára is magasabb lesz jövőre. Különösen nagy mértékben drágul – talán ez osztja meg leginkább a közvéleményt – a helyben lakók saját övezetükben érvényes bérlete. Ez a mostani 3900-ról 25 000 forintra nő. A második kocsira pedig (ez nem ritka manapság) az adott körzetre bárki számára érvényes díj feléért lehet bérletet vásárolni az ott élőknek. Ez egy belvárosi családnak évente 176 200 forintos kiadást jelent.

A témával foglalkozó Facebook-bejegyzésekre Dézsi Csaba András polgármester a díjemelés okát firtató kérdésre egy helyen a következőket válaszolta:

Pedig nagyon egyszerű dolog ez, hiszen ez havi 2000 Ft. Más 10.000 forintért bérel helyet magának. Vagy milliókért épít parkolót. De megnézhetjük a hazai ekkora városok parkoló díjait.

Az ezt megosztó bejegyzésre sokan sokféle módon reagáltak a Győr összefog oldalon. Ezek közül válogattunk, és szerkesztve, moderálva közlünk itt néhányat.

Aki parkolót bérel vagy garázst, az fix hely. Ha ennyit kifizetünk garantálják a helyet? Esténként ennyiért ne kelljen kilométereket sétálni. Egy éve vettünk lakást olyan helyen, ahol ingyenes a parkolás. Egyik szempont ez volt.
A garázs esetében ugye védve van az autó a környezeti tényezőktől is, hogy valaki meghúzza stb.
Plusz mindig a tiéd, és este 7-kor is üres, bármikor be lehet állni…
Havi 2 ezer forint. A doboz cigid annyi, vagy a Netflix előfizetésed! Nagy emelés igen, de árban mennyi? Nézzük már meg így is!
Én havi 10 ezer forintért bérelek helyet a mélygarázsban, ahol lakom. De ott garantálva is van a helyed! Itt meg kifizeted, aztán ha szerencséd van, akkor parkolhatsz is. Itt nem garantált, hogy a házad közelében parkolsz, hiába fizeted be a 25 rongyot.
Komolyan mondom, úgy érzem magam, mintha 1975 lenne. Nekünk minden jár, és ha nem kapjuk meg, fellázadunk. 3000-4000 volt most ugye? Eddig hogy nem sült le a pofánkról a bőr, hogy 3-4 ezer forint volt egy éves városi parkolóbérlet? 2 doboz cigi kerül annyiba. Most havi 1 doboz cigi, nem halunk bele! Jó nagy emelés, már írtam, de a nagyon kevésről kevésre.
Egy városban a lakóhelyen alanyi jogon kéne, hogy járjon az ingyenes parkolás, ahol épp lakik. Az, hogy ha a városban megáll egy hivatalnál és kell valamennyit fizetni, az még elviselhető. De valóban brutális ár ez a 25 ezer forint.
Én politikai oldaltól függetlenül nézek rá a szituációra. Akinek nincs 2 ezer forintja egy hónapban, azok fogjanak itt össze, és írjanak petíciót a bevezetés ellen! Igy tudtok fellépni, kommentekben osztani a városvezetést az kevés lesz!
Hiába van parkolóbérlet a belváros I. es díjzónába, ha nincs parkolóhely! A II., lll. díjzónába nem érvényes!
Marhára el vagy tévedve. Eddig INGYENES volt, most első autóra 25.000 lesz évente, a másodikra (nálam egy céges kocsi, nem önszántamból használom) 22.000/hónap lesz. Ami éves szinten egy havi fizetés! Tehát egy hónapig ingyen dolgozok úgy, hogy ezért semmit nem kapok.

Bevezető

Sokan felháborodtak a győriek közül a parkolási díjak januártól érvényes emelése miatt. Többen azt sérelmezik, hogy hiába vesznek bérletet, főleg a belvárosban, ha nincs hely, ahol meg tudnának állni. Mások véleménye szerint így sem drága a parkolóbérlet a helyben lakóknak, eddig volt túlzóan olcsó.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Győri Új Szó

Read More

Post Comment