Search by category:
Egyéb kategória

Gazdák ezreinek fizetnek előleget

Gazdák ezreinek fizetnek előleget
Molnár Iván
2021. 10. 26., k – 13:41

2021. október 27., szerda – 17:00
Friss ikon
Off

Törzs

„A tartós akkreditáció elnyerését követően az ügynökségünk folytathatja az agrártámogatások kifizetését a szlovákiai gazdáknak. A helyi akciócsoportoknak beindított támogatásokat követően elstartolt a közvetlen agrártámogatások előlegeinek a kifizetése is” – mondta el lapunknak Jozef Kiss, az Agrárkifizető Ügynökség vezérigazgatója. Az első előlegeket már az elmúlt hét végén elküldték az erre jogosultaknak. Kiss szerint az előlegekre 4515 igénylő jogosultságát ismerték el, akiknek együttesen 21 millió eurót fizetnek ki előlegként, amely a gazdáknak szánt közvetlen támogatás 50 százaléka, és amelyhez a kiemelt állattenyésztési ágazatokban vállalkozók (egyes juh-, kecske-, szarvasmarhatartók) juthatnak hozzá.

Az uniós szabályok szerint a tagállamok leghamarabb október 16-ától láthatnak hozzá az előlegek kifizetéséhez. Kiss szerint a gazdák a pénzhez szigorú ellenőrzést követően juthatnak hozzá. Az előlegre jogosultakat erről elektronikus úton tájékoztatják, ezért arra kérik őket, hogy az elkövetkező napokban sűrűbben ellenőrizzék az elektronikus postaládájukat. Akiknek nincs aktív elektronikus postaládájuk, azok postai úton juthatnak hozzá a tájékoztatóhoz. A támogatás részleteit az Agrárkifizető Ügynökség honlapján (apa.sk) tették közzé.

Bevezető
Pozsony |

Az Agrárkifizető Ügynökség (PPA) megkezdte a közvetlen agrártámogatások előlegeinek a kifizetését. Mekkora összegre számíthatnak a gazdák?

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Molnár Iván

Read More

Post Comment