Search by category:
Egyéb kategória

Decemberben kinyithat a felújított galántai fürdő

Decemberben kinyithat a felújított galántai fürdő
Tornyai Bianka
2021. 10. 27., sze – 20:56

2021. október 28., csütörtök – 07:30
Friss ikon
Off

Törzs

A Galandia termálfürdőt 2015-ben zárták be, mivel annyira megromlott a szerkezete, hogy életveszélyesnek minősítették. A város azóta kölcsönt vett fel a felújításra és többször hagyott jóvá anyagi támogatást a saját költségvetéséből.

Decemberben megnyílhat

Szelle Zoltántól, a fürdő ügyvezető igazgatójától megtudtuk, a felújítási munkálatok befejeződtek, folyik a takarítás, illetve néhány apró javítás, majd hamarosan elkezdik a medencék feltöltését és a próbaüzemet.

„Kicsit tartunk tőle, hogy mivel évek óta nem működik a fürdő, a szivattyúk beindításánál akadhatnak gondok, de reményeink szerint december elején megnyithatunk”

– tájékoztatott az igazgató, aki bízik benne, hogy a Covid-automata szerinti besorolás nem okoz majd további problémákat. „Ha a Galántai járás a piros besorolásba kerül, az előírások alapján csak 10 személyt engedhetünk be, úgy viszont nem érdemes nyitva tartani” – tette hozzá.

Átfogó felújítás

Az épület teljes felújításon esett át, új tetőszerkezetet kapott, kicserélték a fali csempéket, a padlóburkolatot, a mosdókat, a toaletteket, a zuhanyzókat. A nyári szezonra úgynevezett sprayparkkal készülnek, vagyis tocsogó, spriccelő vizes játszótérrel, legfeljebb hatéves gyerekek számára. A tervek szerint a háromórás belépőjegy 11 euró lesz személyenként, a galántai lakosok 50 százalékos kedvezményt kapnak.

„Családi belépőjegyet is tervezünk, amely 55 euró lesz egy négytagú család számára, és nemcsak a belépő árát tartalmazza majd, hanem ebédet is választhatnak a napi menü kínálatából. Az egész napos belépőjegy ára várhatóan 15 euró lesz egy személyre” – tudtuk meg Szelle Zoltántól.

Bevezető
Galánta |

Az utolsó simításokat végzik a termálfürdő épületében. Ha a járványhelyzet engedi, decembertől várják az érdeklődőket.

Település / hely
Galánta

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Tornyai Bianka

Read More

Post Comment