Search by category:
Egyéb kategória

Négy nap alatt 62 új covidos pácienst regisztráltak Kassán

Négy nap alatt 62 új covidos pácienst regisztráltak Kassán
Németi Róbert
2021. 10. 28., cs – 00:23

2021. október 28., csütörtök – 08:30
Friss ikon
Off

Törzs

A kórházban zajló folyamatokról és az aktuális helyzetről Monika Krišková, a kórház szóvivője tájékoztatta a hét elején a sajtót. „Annak ellenére, hogy az előző hetek során napi szinten maximálisan tíz koronavírussal fertőzött beteget hoztak be hozzánk, az elmúlt napok során már naponta tíznél is több páciens érkezik hozzánk” – tolmácsolta Ján Slávik, az UNLP vezérigazgatójának szavait a szóvivő. Mivel a beteg száma miatt egyre kevesebb hely van a kórházban, az intézmény vezetése a Rastislav utcai klinikákon már megkezdte az újabb férőhelyek átcsoportosítását. A hét eleji jelentés szerint a kórház szóban forgó részén 142 férőhellyel rendelkeznek, telítettségük már a 70 százalékot is meghaladta. Sajnos a betegek egy részét súlyos állapotuk miatt az intenzív osztályon kellett elhelyezni, mindannyian lélegeztetőgépre vannak kapcsolva, és legalább 17 másik páciens is folyamatos oxigénellátásra szorult.

„Annak ellenére, hogy a páciensek növekvő száma miatt folyamatosan rosszabbodik a helyzet, a betegellátás nincs korlátozva. Persze hazudnék, ha azt mondanám, hogy az átcsoportosítások miatt nem lenne szükség az elhalasztható műtétek elnapolására, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy egy páciensnek se kelljen feleslegesen várakoznia az ellátásra”

– mondta Ľuboslav Beňa, a kórház gyógyászati ellátásért felelős igazgatója, majd azt is hozzátette, hogy az UNLP vezetése a hét elejétől beindította a 18 év felettiek számára a koronavírus elleni oltás harmadik dózisának beadatását.

„Elsősorban annak ajánlatos, aki már több mint fél éve kapta a második dózist, illetve átesett a betegségen” – közölte Beňa. A harmadik adag beadása miatt az UNLP Rastislav utcai oltóközpontjának nyitvatartási idejét is módosították, ezentúl reggel 8-tól délelőtt 10-ig a legyengült immunrendszerrel rendelkező pácienseket oltják. Mivel egy kritikus közegről van szó, a kórház vezetése szerint fontos, hogy ezeket a pácienseket a lehető legbiztonságosabb környezetben fogadják.

Bevezető
Kassa |

A kassai Louis Pasteur Egyetemi Kórház (UNLP) legfrissebb tájékoztatása szerint már több mint 112 koronavírussal fertőzött pácienst ápolnak a kórházban. Az elmúlt napokban további 62 új beteget regisztrálta, ezért a kórház vezetősége folytatja a reprofilizációt.

Település / hely
Kassa

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Németi Róbert

Read More

Post Comment