Search by category:
Egyéb kategória

Az ÚŠP cáfolja, hogy tőlük került volna ki a Ficóékról készült titkos felvétel

Az ÚŠP cáfolja, hogy tőlük került volna ki a Ficóékról készült titkos felvétel
Mészáros Richárd
2021. 10. 28., cs – 17:44

2021. október 28., csütörtök – 18:00
Friss ikon
Off

Törzs

A szóvivő hangsúlyozta, hogy a felvételek eddig nem voltak a hivatal birtokában, csupán a találkozókról készült átiratok. „A Különleges Ügyészi Hivatalnak 2021. október 28-án kézbesítették a Tisztítótűz-üggyel kapcsolatos audiovizuális felvételeket. Ez a tény egyértelműen ellenőrizhető és bizonyítható az ügyirat alapján” – pontosított Tökölyová.

Maroš Žilinka főügyész korábban utasítást adott arra, hogy indítsanak vizsgálatot a médiában megjelent videofelvételek kiszivárogtatása ügyében. A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) nyomozója, a Tisztítótűz-csapat tagja ezzel összefüggésben büntető feljelentést tett a belügyminisztérium Felügyeleti Szolgálati Hivatalánál.

A nyilvánosságra hozott videókat Robert Fico (Smer) volt kormányfő, Robert Kaliňák volt belügyminiszter, Miroslav Bödör vállalkozó, Tibor Gašpar terhelt, volt országos rendőrfőkapitány fia és Marek Para, Tibor Gašpar ügyvédje találkozóin rögzítették, egy vadászházban.

Megjelentek az első videók Ficóék titkos találkájáról

Megjelentek az első felvételek a „Gorilla 2”-ről:

Bevezető
Pozsony |

A vadászházban készült felvételeket, melyek a Tisztítótűz-ügy nyomozati aktáinak részét képezik, csütörtökön kézbesítették a Különleges Ügyészi Hivatalnak (ÚŠP) – jelentette ki Jana Tökölyová, a Főügyészség szóvivője, cáfolva azokat a spekulációkat, hogy az ÚŠP szivárogtatta ki a szóban forgó audiovizuális felvételeket.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment