Search by category:
Egyéb kategória

A rendőrség mindenkit nagyobb óvatosságra int

A rendőrség mindenkit nagyobb óvatosságra int
Mészáros Richárd
2021. 10. 30., szo – 15:12

2021. október 30., szombat – 19:30
Friss ikon
Off

Törzs

Idén nem rendeltek el kijárási tilalmat, az utakon feltehetően több autó és gyalogos lesz, aminek következtében nő a balesetveszély. A biztosítók felmérése szerint mindenszentek és halottak napja tájékán egy egyszerű őszi naphoz képest csaknem 50 ezerrel több baleset fordul elő.

Ilyenkor megnő a lakástüzek száma is: az otthon meggyújtott mécseseket, gyertyákat néhányan gyúlékony anyag – függöny, asztalterítő – közelében felejtik, és a lángok gyorsan átterjedhetnek más helyiségekre. A tragédiák elkerülése érdekében használjunk nem éghető anyagból készült alátétet! A gyertyát tegyük stabil helyre, ahol nem dőlhet el, nem eshet le, és a közelében nincsenek gyúlékony tárgyak! A rendőrség azt tanácsolja, a temetőkben is körültekintőnek kell lenni, ezek ugyanis az elkövetkező napokban – a járványügyi szakértők távolságtartásra vonatkozó ajánlása ellenére – valószínűleg megtelnek látogatókkal. A tolvajok résen állnak, és kihasználják az elhunyt hozzátartozóikra emlékezők figyelmetlenségét – elszaporodhatnak a zseblopások, temetői lopások, több autót törhetnek fel, éppen ezért az ünnepek alatt több rendőr lesz szolgálatban.

(sza)

Bevezető

Az ünnepek alatt rendszerint megszaporodnak a vagyontárgyakon és az emberek egészségén keletkezett károk, ezért a rendőrség nagyobb óvatosságra int mindenkit.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

Read More

Post Comment