Search by category:
Egyéb kategória

Fico segített csalni a barátnőjének, hogy átmenjen egy biztonsági ellenőrzésen

Fico segített csalni a barátnőjének, hogy átmenjen egy biztonsági ellenőrzésen
Balaskó Réka
2021. 10. 30., szo – 12:47

2021. október 30., szombat – 13:19
Friss ikon
Off

Törzs

Robert Fico, a Smer elnöke segített barátnőjének, Katarina Szalayová ügyészjelöltnek átmenni egy ellenőrzésen a Nemzetbiztonsági Hivatalnál (NBÚ), hogy ne vegyék el tőle a biztonsági engedélyét.

Robert Fico: „PCR-tesztet hamisítottam”

Pozsony |

A rendőrség által megfigyelt vadászházban Robert Fico, a Smer vezetője arról beszélt, Maroš Žilinka főügyész üzenetet küldött neki, miszerint nem kell attól tartaniuk, hogy a közeljövőben törölnék a büntető törvénykönyv hírhedt 363-as paragrafusát.

Ezt Fico a Léva melletti hétvégi házban – amelyet a rendőrség lehallgatott – Marek Para és Pavol Gašpar ügyvédeknek, valamint Miroslav Bödör oligarchának vallotta be – írja a Denník N napilap. A pártelnök azt is elmondta, hogy valakitől előre megkapta a kérdéseket, amelyeket az ellenőrzésen feltesznek.

„De most megint mit csinálnak ezek a ku…. a barátnőmnek, a partneremnek. Október hatodikán vagy hetedikén kéne mennie az ügyészi vizsgákra – már a záróvizsgákra. Három éve dolgozik az ügyészségen, de tudjátok. Nem? Mit csináltak? Szeptember 16-án behívták egy ellenőrzésre” – mondta Fico a felvételen arról, hogyan hívta be hirtelen a Nemzetbiztonsági Hivatal Szalayovát.

Összefoglaltuk Ficóék megfigyelési botrányának részleteit

Pozsony/Léva |

Egyre szövevényesebbé válik Robert Fico és Robert Kaliňák megfigyelési botránya. Az eddig nyilvánosságra került információk alapján összegeztük, mit tudni a hétvégi házban történt találkozókról, és hogyan védekezik a Smer elnöke.

A nő ellenőrzésének az oka a Denník N által közölt információk voltak, melyek szerint Szalayová egy luxus Volkswagen Arteont vezet, amely körülbelül 50 ezer eurót ér, de hivatalosan csak 600 eurót keres havonta. Fico barátnője ezt akkor azzal magyarázta, hogy édesanyja autójáról van szó, csakhogy az a lap szerint Ausztriában dolgozik ápolónőként, így nehéz elképzelni, hogy megengedhet magának egy ilyen drága kocsit.

A Nemzetbiztonsági Hivatal a Denník N kérdésére, miszerint ellenőrizni fogják-e Szalayová szóban forgó meghallgatását azt válaszolta, hogy a megállapítások alapján megvizsgálják az esetet, továbbá eredményeiket továbbítják a parlament azon bizottságához, amely az NBÚ tevékenységeit ellenőrzi.

(br, Dennik N)

Bevezető

A hétvégi házban készült felvételekből most újabb érdekességekre derült fény. Fico a beszélgetőtársainak azt is bevallotta, hogy az ügyészjelölt barátnője előre megkapta a kérdéseket a Nemzetbiztonsági Hivatal ellenőrzés során – írja a Denník N.

 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment