Search by category:
Egyéb kategória

Fakivágással kezdődik az új győri híd építése

Fakivágással kezdődik az új győri híd építése
Hegedűs Norbert
2021. 10. 31., v – 09:18

2021. október 31., vasárnap – 10:52
Friss ikon
Off

Törzs

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. befejezte a Győr belső tehermentesítő út megvalósításának előkészítését. A környezetvédelmi engedély, és az építési engedélyek rendelkezésre állnak, az út- és híd kiviteli tervek elkészültek, az Ipar utcát a Bácsai úttal összekötő, új Mosoni Duna híd terveinek hatósági jóváhagyása megtörtént. Jelenleg a kivitelezői közbeszerzési eljárás, és a kivitelezéshez szükséges területek megvásárlása folyik.

A környezetvédelmi engedély alapján a nyomvonalon lévő fák kivágását a lombhullást követően október és március között lehet megtenni. A 8,5 hektáron lévő fás szárú növényzet kitermeléséhez szükséges engedélyeket a Vas Megyei Kormányhivatal és Győr polgármestere kiadta. A munkák megkezdése előtt az építéssel érinett területeket kizűzték. A szakemberek megvizsgálták a területen lévő odvas fákat, hogy találhatóak-e bennük denevérek, odúlakó madarak.

A NIF Zrt. a fakitermelést ütemezetten november 2-től megkezdi, mely előre láthatólag ebben az évben be is fejeződik. A munkák a Mosoni-Duna északi oldalán (Révfalu) az önkormányzati területeken kezdődnek, majd utána déli oldalon, a gyárvárosi részen fognak folytatódni.

A kivágott fák helyére a nyomvonal mellett a projekt befejezése után összesen 828 facsemetét és mintegy 2500 cserjét ültetnek majd el. A füvesítés 67000 m2-en fog megtörténni.

A fadöntés veszélyes munkafolyamat, emiatt a NIF kéri a győrieket, hogy a területen ne tartózkodjanak, ne sportoljanak, a kutyákat ne ott sétáltassák.

Bevezető

Kedden megkezdődik a fakivágás a győri belső tehermentesítő út nyomvonalán. A tervezett, Gyárvárost Révfaluval összekötő hídon is áthaladó útról van szó.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Győri Új Szó

Read More

Post Comment