Search by category:
Egyéb kategória

Sima győzelmével az éllovas nyakán a komáromi KFC

Sima győzelmével az éllovas nyakán a komáromi KFC
Lencsés Zoltán
2021. 11. 01., h – 16:43

2021. november 1., hétfő – 17:00
Friss ikon
Off

Törzs

A komáromiak végig támadó szellemben futballoztak a tőketerebesiek ellen. Már a 11. percben egy gyors jobb oldali támadás végén Šmehyl hosszú passzal ívelte be a labdát az ötös közelébe, ahova Tóth Gábor érkezett, aki jó érzékkel a bal felső sarokba fejelt – 1:0. Ez után egyre többször forgott veszélyben a vendégek kapuja. A 16. percben Domonkos lopta le a labdát az alapvonal közelében a hátvéd Jurčišin lábáról, 18 méterről pontosan ívelt be Šmehyl fejére, aki védhetetlenül találta el a bal felső sarkat – 2:0. A következő gólra sem kellett sokáig várni. A 32. percben Šurnovský hosszú bedobása után a menteni igyekvő védők a tizenhatoson belül Šmehyl bokáját találták el, a játékvezető pedig a 11-espontra mutatott. A büntetőt Domonkos biztos lábbal lőtte a jobb alsó sarokba – 3:0. Az első félidő utolsó negyedórájában alábbhagyott a hazaiak támadókedve, és a játék a két tizenhatos között folyt befejezések nélkül. 

A biztos hazai előny kissé rányomta a bélyegét a folytatásra. A Duna-partiak nem veszélyeztették olyan gyakran és határozottan a vendégek kapuját, mint az első játékrészben, a vendégek pedig nem voltak képesek olyan teljesítményre, ami fordulatot hozhatott volna számukra. A hazaiak a mezőnyfölénnyel elégedettek voltak, s ha alkalom adódott, lőttek is kapura, de a vendégek kapusát, Melichart különösebb bravúrra nem kényszerítették. 

Az eseménytelen első negyedóra után a hazaiak aktivitása fokozódott, előbb Domonkos lövését védte Melichar, s később a szünet után beállt Bayemi is néhányszor kapura tört, de eredménytelenül. A 61. percben a komáromiak jutottak szabadrúgáshoz középről, 20 méterre a kaputól. A szabadot az egész mérkőzésen jól játszó Šurnovský lőtte védhetetlenül a jobb felső sarokba – 4:0.

Ezután 3 perccel a vendégek szabadrúgása után a komáromi hátvédek a tizenhatos közelében teljesen fedezetlenül hagyták Straczeket, aki élt a kínálkozó lehetőséggel, meglódult a labdával, és lapos lövéssel szépített – 4:1. A komáromiak győzelmükkel és 33 pontjukkal csak egyetlen ponttal szereztek kevesebbet az éllovas homonnaiaknál. 

Bevezető

A 2021/22-es II. ligás labdarúgóévad első felének végén, a 15. fordulóban a komáromiak megerőltetés nélkül sima 4:1-es győzelmet arattak a kiesési zóna közelében tanyázó Slavoj Trebišov együttese felett. 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Jóba Mihály

Read More

Post Comment