Search by category:
Egyéb kategória

Rába: eladtak, átadtak

Rába: eladtak, átadtak
Mészáros Richárd
2021. 11. 01., h – 14:40

2021. november 1., hétfő – 14:40
Friss ikon
Off

Törzs

A cég tavasszal árverésre bocsátotta a tulajdonában lévő győri Konferencia Hotelt. A legmagasabb vételárat, közel másfél milliárd forintot ajánló árverezővel május 28-án kötötte meg az adásvételi szerződés: a Mathias Corvinus Collegium (MCC) győri központja lett a Káptalandombon található létesítmény, a képzés már el is indult.

A magyar államnak 20 százaléknyi részesedése van a Rába Járműipari Holding Nyrt-ben, melyet ingyenesen, „nyilvántartási értéken történő átvezetéssel” augusztus 1-től a Széchenyi István Egyetemért Alapítványnak adott át. Az állam tulajdonában lévő részvényeket bő egy hónappal később transzferálták az Innovációs és Technológiai Minisztérium értékpapír-számlájáról a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány értékpapír-számlájára.

A Rába szeptember 30-án számolt be a társaság részvényeihez kapcsolódó szavazati jogok számáról és az alaptőke nagyságáról. Eszerint a darabonként 1000 forint névértékű részvényéből 13 millió 473 ezer 446 darabot bocsátottak ki, saját részvényeik száma pedig 120 ezer 681. Azt is közzétették, hogy a Rába Nyrt. szeptember 30-i közgyűlésén az igazgatóság tagjának választott Jakab László és Dr. Szász Károly tulajdonában nincs Rába-részvény.

Bevezető

Zajlik az élet a győri Rába Nyrt-nél: tavasszal közel másfél milliárd forintért eladták a káptalandombi Hotel Konferenciát, nyáron az állam a vállalatban lévő 20 százalékos részesedését ingyen átadta a Széchenyi István Egyetemért Alapítványnak, míg ősszel két új igazgatósági tagot választottak.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Cséfalvay Attila

Read More

Post Comment