Search by category:
Egyéb kategória

Ezekről a dátumokról ne feledkezzünk meg!

Ezekről a dátumokról ne feledkezzünk meg!

Kulcsár Péter

2023. 02. 04., szo – 10:46

Mutatunk néhány fontos időpontot, amelyet jobb, ha megjegyzünk!

Február 6. – Az alkalmazott eddig a dátumig kérhet a munkaadójától igazolást az adó befizetéséről.

Február 10. – A volt munkaadónak, illetve annak, amelyik nem végez éves adóelszámolást az alkalmazottja számára, eddig a dátumig kell kiállítania az igazolást az adó befizetéséről.

Február 15. – Eddig kell leadni a munkaadó bérelszámolójánál az éves adóelszámolást igénylő kérvényt a szükséges iratokkal, igazolásokkal együtt.

Március 10. – A munkaadó eddig a dátumig kiállítja a megadózott bevételről szóló igazolást, ha nem ő készíti az éves adóelszámolást.

Március 31. – A munkaadó eddig elvégzi az adóelőleg-elszámolást azok részére, akik február 15-éig ezt kérik. Aki adóbevallást készít, eddig a dátumig el kell juttatnia az adóhivatalba.

Április 17. – A munkaadó eddig köteles igazolást adni az adó befizetéséről a 2%-os adófelajánlás céljából – nem adják automatikusan, kérni kell.

Május 2. – A cég az adóhatóságnak jelentést tesz az adóelszámolásról, az adóelőlegekről, az alkalmazottaknak nyújtott prémiumokról és az adóbónuszról, illetve az alkalmazottainak ad valamilyen dokumentumot az adóelszámolás elvégzéséről. Ezt automatikusan kiállítják, nem kell kérni.

Május 31. – A munkaadónak legkésőbb az áprilisi bérelszámolás során a májusi fizetéssel együtt vissza kell adnia az adótúlfizetést, ki kell fizetnie az adóbónuszt és az alkalmazotti prémiumot.

2023 végéig – A munkaadó legkésőbb az év végéig levonja az alkalmazott béréből az esetleges adóhátralékot, ha az meghaladja az 5 eurót.

Read More

Post Comment