Search by category:
Egyéb kategória

Kötelező oltás – törik a fejüket az önkormányzatok

Kötelező oltás – törik a fejüket az önkormányzatok
Sudár Éva
2021. 11. 02., k – 13:36

2021. november 2., kedd – 18:30
Friss ikon
Off

Törzs

A Győri Új Szó Győr-Moson-Sopron megyei települések vezetőit kérdezte arról, hogy kötelezővé teszik-e náluk az oltást? A felvetés mindenhol ugyanaz volt, a különbség a városok, falvak méretében adódott, s mint kiderült, ez egyáltalán nem mellékszál a történetben.

Győrben Dézsi Csaba András polgármester azt válaszolta portálunk magyarországi tudósítójának, hogy a kérdés „döntés előkészítési stádiumban van.” Hozzátette azt is, hogy „gyorsan szoktam dönteni, itt azonban bekérettem minden papírt, most azokat vizsgálják a szakemberek.

A hét végére szerintem megszületik a döntés.”

Hasonlóképpen a Győrnél egy léptékkel kisebb Pannonhalmán is kivárnak, nem született egyelőre határozat.

Leírás

Nagy Imre Attila, Győrújfalu polgármestere. Fotó: facebook/Nagy Imre Attila

Győrújfalu lényegesen könnyebb helyzetben van, mondta Nagy Imre Attila, ugyanis „a hivatal valamennyi dolgozója be van oltva; áprilisban a kormányhivatallal közösen szerveztünk oltási akciót, s ezen mindenki önként részt vett.” A Győr melletti falu polgármesetere ugyanakkor hangsúlyozta: „Jelen pillanatban nem tervezünk tagfelvételt a hivatalba, de ha a jövőben új munkatársunk érkezik, attól el fogom várni az oltást.”

 

Leírás

Nagy Beáta gyömöröei polgármester facebokkján hirdeti az oltási lehetőséget. Fotó: facebook/Nagy Beáta

A kistelepülések vakarják igazán a fejüket, s hogy miért, azt Nagy Beáta gyömörei polgármester pontosan leírja: „Mi közös hivatalt működtetünk Szerecsennyel, a óvodai társulásban pedig hárman vagyunk: Gyömöre, Szerecseny és Kajárpéc. Ilyenkor kinek a szava a döntő? A fenntartóé vagy a munkáltatóé? Nem tudjuk, így pedig elképzelhető, hogy ha mondjuk mi úgy döntenénk, hogy kötelezővé tesszük az oltást, de Szerecseny nem – vagy fordítva -, akkor a hivatalban dolgozók fele ebbe, a másik pedig abba a csoportba tartozik majd? Nem tudjuk, mi és hogyan vonatkozik ránk, ráadásul mi csak ketten – illetve hárman – vagyunk, szomszédos gesztorságban hat település adja a közös hivatalt. Ők vajon hogy döntenek majd? Az én részemről a többségi határozatot tartom a legegészségesebb megoldásnak, de egyáltalán nem örülök, hogy ezt a felelősséget ránk pakolták.”

Bevezető

A múlt hét végén megjelent magyar kormányrendelet szerint az önkormányzatoknak maguknak kell eldönteniük, hogy a munkavállalóiknál kötelezővé teszik-e a koronavírus-oltás felvételét. Az ünnepek utáni első munkanapon mindenki ezzel a kérdéssel kezdett, döntés azonban alig valahol született, mert egyáltalán nem könnyű hiba nélkül határozni.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Sudár Ágnes

Read More

Post Comment