Search by category:
Egyéb kategória

Bezárják az iskolákat? Matovič és Gröhling közt ez ügyben nagy az egyetértés!

Bezárják az iskolákat? Matovič és Gröhling közt ez ügyben nagy az egyetértés!
Balaskó Réka
2021. 11. 03., sze – 16:23

2021. november 3., szerda – 16:45
Friss ikon
Off

Törzs

Igor Matovič nem ért egyet az iskolák bezárásával, de nyíltan kritizálja az oktatási minisztert a maszkviselés és a tesztelés eltörlése miatt. „Az iskolákban a gyerekeknek öntesztelést kellett volna végezniük, mint Ausztriában. Sajnos az illetékesek ezt nem biztosították, és eltörölték a kötelező maszkviselést az osztályokban. Ezért nem lepődhetünk meg azon, hogy a pozitív tesztet produkálók 30 százaléka gyerek. Mindennek ellenére nem támogatom az iskolák bezárását” – mondta Matovič a Nový Časnak.

Az ország járásainak közel fele feketére vált a jövő héttől

Tovább romlott a hazai járványhelyzet. November 8-tól, jövő hétfőtől már a legsúlyosabb járványügyi helyzetet jelölő fekete szín alá sorolódik a legtöbb járás. 34 járást bordóval, hetet pirossal jelölnek.

Az oktatási miniszter sem tartja indokoltnak megtenni ezt a lépést, szerinte a tavalyi adatok is azt mutatják, hogy az iskolák bezárása valójában nem segít a járványhelyzeten.

Csakhogy az Egészségügyi Elemző Intézet statisztikáiból más derül ki, mégpedig az, hogy a legtöbb pozitív tesztet produkáló személy a 19 év alatti korosztályból kerül ki.

A tanulók 92 százaléka vesz részt a tantermi oktatásban

Pozsony |

Jelenleg a tanulók 92 százaléka vesz részt a tantermi oktatásban, a maradék 8 százalék távoktatásban tanul – jelentette ki a kormány szerdai ülését követően Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter, és rámutatott, hogy a romló járványhelyzet ellenére sikerül a korábbi szinten tartani a tanterm

A Za ľudí párt a Refresher portálnak adott nyilatkozatában azt írta, hogy szerintük a szakembereknek kellene dönteniük, de ők is azt szeretnék, ha nyitva maradnának az iskolák.

Ján Mikas tiszti főorvos egyetért azzal, hogy az iskolabezárások a Regionális Közegészségügyi Hivatalok hatáskörébe tartoznak, mivel ők ismerik legjobban a helyzetet azokban a régiókban, ahol működnek.

(br, novycas, refresher)

Bevezető

Igor Matovič pénzügyminiszer és Branislav Gröhling oktatási miniszter nem szeretnék, ha a romló járványhelyzet miatt be kéne zárni az iskolákat. Csakhogy az utolsó szó a szakembereké lesz.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment