Search by category:
Egyéb kategória

Éhesek maradtak a gyerekek az őszi szünet utáni első napon – nézze meg, mi volt az ebédjük

Éhesek maradtak a gyerekek az őszi szünet utáni első napon – nézze meg, mi volt az ebédjük
Kiss Bartalos Éva
2021. 11. 03., sze – 16:17

2021. november 3., szerda – 17:00
Friss ikon
Off

Törzs

Leves, tészta, ketchup, a másik tányéron egy kevés bolognai szósszal ijesztették meg a tésztát. A keddi ebédről készült felvételek bejárták a közösségi médiát Dunaszerdahelyen, sokan felháborodtak, mások értetlenül álltak a történtek felett.

„Rendszeresen hideg, sokszor ehetetlen az étel. A hús pár kocka, a krumpli főtt és főtlen keveréke”

– mesélt az ebédre kapott ételekről Ollé Lunák Mónika, aki közzétette gyermeke menüjét. Lapunknak elmondta, hogy nem először fordult elő hasonló eset, gyereke többször panaszkodott arra, hogy éhes, mert rossz volt az ebéd.

Masszi János a Vámbéry Ármin Alapiskola igazgatója azt mondta, hogy panasz esetén a Gastro DS-hez kell fordulniuk a szülőknek, az iskolába ugyanis a központi konyhából szállítják az ebédet. Ollé Lunák Mónika megjegyezte, hogy korábban levélben is panaszt tettek. Megkerestük a közétkeztető vállalatot is, Kosztra András az iskolakonyhákat üzemeltető Gastro DS vezetője a városi hírportálnak nyilatkozott az esetről, szerinte emberi mulasztás történt, amit radikálisan orvosoltak.

„Bennünket is kellemetlenül érintett ez a sajnálatos és megengedhetetlen probléma. A megbeszélések alapján minél gyorsabban fontos változásokat akarunk eszközölni a cégben.

Egyrészt a személyzeti oldalon változtatunk, illetve be kívánjuk vonni a szülői szövetségeket az ételek minőségének a monitorozásába” – nyilatkozta a hírportálnak Kosztra András hozzátéve, hogy közvélemény-kutatást készíttetnének arról, milyen ételeket szeretnek a gyerekek. „Természetesen a normák és előírások figyelembevételével próbáljuk majd mindezt a lehető legkörültekintőbben megvalósítani, átvinni a gyakorlatba. Az érintettektől az eset miatt pedig szíves elnézést kérünk!” – folytatta a vállalat vezetője.

A. Szabó László alpolgármester, a Gastro DS kft. felügyelőbizottságának tagja pedig kijelentette, hogy mindent megtesznek azért, hogy ne csak látszólagos és ideiglenes megoldás szülessen a problémákra.

Bevezető
Dunaszerdahely |

Egy tányér tészta ketchuppal – ezt kapták ebédre az őszi szünetről visszatérő diákok a Gastro DS közétkeztető vállalattól a Vámbéry Ármin Alapiskolában. Nem egyedülálló esetről van szó, a konyhákat üzemeltető városi vállalat szerint személyi mulasztás történt.

Település / hely
Dunaszerdahely

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Kiss Bartalos Éva

Read More

Post Comment