Search by category:
Egyéb kategória

Börtönben maradhat a gázoló szlovák terepjárós

Börtönben maradhat a gázoló szlovák terepjárós
Sudár Éva
2021. 11. 03., sze – 14:13

2021. november 3., szerda – 15:08
Friss ikon
Off

Törzs

A Győri Új Szóban többször beszámoltunk róla, hogy egy szlovák rendszámú Mercedes terepjáróval október elején halálra gázoltak egy kerékpározó 20 éves jánossomorjai lányt, majd alig egy óra múlva Mosonmagyaróváron egy kerekező férfit. Elsőként írtuk meg, hogy a második áldozat több mint két hét után a kórházban hunyt el.

Elhunyt a kerékpáros gázolás második áldozata is

Újabb család gyászol, nemcsak a Jánossomorján elütött 20 éves kerékpáros lány, hanem az eset után másfél órával k

A nyomozók tanúkat kerestek, akik látták az ámokfutást, s azt próbálták tisztázni, mennyire volt szándékos és tudatos a két gázolás.

Időközben megtudtuk, hogy a nyomozó hatóság előterjesztése alapján a Győri Járási Ügyészség indítványt tett a szlovák férfi letartóztatásának meghosszabbítására 2022. február 6-ig.

Előbb csak a jánossomorjai baleset okozásával vádolták meg, de az ügyészség már hetekkel ezelőtt közölte, hogy a gyanúsított terhére rótt bűncselekmények száma és minősítése változhat.”

Így is lett:

A bűncselekmények kapcsán a megalapozott gyanú minősítése jelenleg kétrendbeli halált okozó közúti baleset gondatlan okozásának és kétrendbeli segítségnyújtás elmulasztásának vétsége” – tudtuk meg dr. Gál Katalin ügyész, sajtószóvivőtől.

Hozzátette, igazságügyi orvosszakértői vélemény hiányában még nem értékelték az esetleges kábítószertől bódult állapotot, erre akkor kerülhet sor, ha a szakértői vélemény elkészül.

Bevezető
Mosonmagyaróvár, Jánossomorja |

Jövő februárig meghosszabbíthatják annak a szlovák terepjárósnak a letartóztatását, aki a gyanú szerint két kerékpáros halálát okozta októberben Jánossomorján és Mosonmagyaróváron. Terepjárójával elgázolt egy fiatal lányt és egy családapát, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott. Az igazságügyi orvosszakértő véleményét várják, hogy kábítószertől bódult állapotban volt-e a sofőr.

 

Település / hely
Mosonmagyaróvár, Jánossomorja

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Sudár Ágnes

Read More

Post Comment