Search by category:
Egyéb kategória

Lengvarský nem zárta ki, hogy karácsony előtt ismét bevezetik a lockdownt

Lengvarský nem zárta ki, hogy karácsony előtt ismét bevezetik a lockdownt
Mészáros Richárd
2021. 11. 03., sze – 14:26

2021. november 3., szerda – 14:38
Friss ikon
Off

Törzs

Az ország járásainak közel fele feketére vált a jövő héttől

Tovább romlott a hazai járványhelyzet. November 8-tól, jövő hétfőtől már a legsúlyosabb járványügyi helyzetet jelölő fekete szín alá sorolódik a legtöbb járás. 34 járást bordóval, hetet pirossal jelölnek.

Lengvarský elmondta, noha a lockdown az egyik olyan lehetőség, amely segíthet stabilizálni a helyzetet, reméli, erre nem lesz szükség. „A növekmény annyira magas, hogy kénytelenek leszünk intézkedéseket elfogadni annak érdekében, hogy ellaposítsuk a görbét” – mondta.

A tárcavezető ezért a szakértői konzíliummal és a Koalíciós Tanáccsal is tárgyalásokba kezd. A kérdésre, hogy milyen konkrét intézkedések bevezetését fontolgatják, nem válaszolt. Megemlítette ugyanakkor, hogy a koronavírus ellen beoltott vendégek előtt a fekete járásokban is megnyithatnának azok a szolgáltatások, amelyek jelenleg előttük is zárva állnak. A miniszter elmondta, fontos, hogy az új intézkedések szabályai egyértelműek legyenek.

Lengvarský emellett arról is beszélt, meggyőződése, hogy a kórházreformot támogatják majd. „Azért vagyok itt, hogy a reformot véghezvigyem. Hiszem, hogy a józan ész győzni fog” – tette hozzá.

(mr, Denník N)

Lengvarský szerint hamarosan szigorúbb járványellenes intézkedések jöhetnek

Pozsony |

Vladimír Lengvarský (OĽaNO) egészségügy-miniszter szerint a járvány megfékezését célzó intézkedések szigorítására kerülhet sor hamarosan. 

Bevezető
Pozsony |

Vladimír Lengvarský (OĽaNO) egészségügy-miniszter szerint a teljes lezárás, az ún. lockdown bevezetése az egyik olyan lehetőség, amelyet bevethetnek, ha a hazai járványhelyzet tovább romlana.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment