Search by category:
Egyéb kategória

Győzelmi kényszerben a Slovan

Győzelmi kényszerben a Slovan
Lencsés Zoltán
2021. 11. 03., sze – 18:27

2021. november 4., csütörtök – 14:46
Friss ikon
Off

Törzs

A Slovan eddig négy pontot gyűjtött a csoportban, a legutóbbi fordulóban épp gibraltári ellenfelét győzte le 2:0-ra Pozsonyban. Az égszínkékek számára intő jel lehet, hogy a Lincoln veszélyesen játszott, és csak a második félidőben sikerült feltörni a védelmét.

„A Lincoln is képes játszani a focit, biztosan nem csak védekezni fog. Az ilyen mérkőzéseken minél később lövünk gólt, annál nehezebb a dolgunk. Az első találkozón a Lincoln több helyzetet is ki tudott dolgozni, amiket ha kihasznált volna, teljesen máshogy alakulhatott volna a mérkőzés. Ez a tapasztalat még friss, szóval maximálisan felelősségteljesen állunk hozzá a párharchoz. Játékban akarunk maradni a továbbjutásértˮ – mondta Alekszandar Csavrics, a Slovan szélsője a klubhonlapnak.

A két csapat már alaposan megismerhette egymást, hiszen a mai lesz a negyedik egymás elleni találkozójuk a szezonban: a Slovan az Európa-liga-selejtezők 3. fordulójában idegenben 3:1-re győzött, majd hazai pályán 1:1-es döntetlent ért el a gibraltáriak ellen.

A Fortuna Liga címvédője egy 3:2-es trencséni győzelemmel hangolt a mai mérkőzésre. „Ezúttal is műfüves pályán lépünk pályára, mint Trencsénben, ami mindig egy kicsit más. Mindazonáltal nem gondolom, hogy ez probléma, nekünk egyszerűen mindenhez alkalmazkodnunk kell, ami Gibraltáron vár ránkˮ – tette hozzá Csavrics.

Vladimír Weiss vezetőedző a pozsonyi találkozó után elmondta, a visszavágón sokkal nehezebb dolga lesz csapatának. „Nyernünk kell idegenben is, ami nem lesz egyszerű, mert Lincolnban teljesen más mérkőzés vár ránk. Utána a PAOK-ot is le kell győznünk, hogy az utolsó fordulóhoz érve harcban maradjunk a továbbjutásértˮ – figyelmeztetett. 

A 18.45-kor kezdődő mérkőzés játékvezetője a svéd Karlsson lesz. (TASR)

Bevezető

A továbbjutási esélyek megtartásához a Slovannak győznie kell a gibraltári Lincoln Red Imps otthonában a labdarúgó Európa-konferencialiga F csoportjának mai mérkőzésén.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment