Search by category:
Egyéb kategória

Kiderült, miért nem juthatnak tovább a szlovákok az új Fed-kupában

Kiderült, miért nem juthatnak tovább a szlovákok az új Fed-kupában
Orosky Tamás
2021. 11. 03., sze – 14:37

2021. november 3., szerda – 14:44
Friss ikon
Off

Törzs

A spanyolok elleni vereség (1:2) után a szlovákok legyőzték az USA-t (2:1), így 1/1-es mérleggel zárták a korábban Fed-kupa néven ismert sorozat C csoportját.

Az újfajta lebonyolítás miatt sokáig azt hitték Kužmováék, a szerda kora esti spanyol–amerikai meccs kedvező eredménye – egy esetleges 2:1-es USA-siker – hozzásegítheti őket a csoportelsőséghez és ezzel a továbbjutáshoz, A szlovák szövetség azonban jelezte, pont- és össszetettbeli szettegyenlőség esetén a győztes gémek száma dönt az első helyezettről, ezen a téren pedig a szlovákok állnak a legrosszabbul, függetlenül a zárómeccs eredményétől. „Nagy pech, hogy ilyesmi döntött a kiesésünkről – jegyezte meg Matej Lipták szövetségi kapitány.

A szakember ugyanakkor elégedettségének adott hangot az egész tornán nyújtott teljesítményüket illetően. Jó húzásnak bizonyult részéről Viktória Kužmová szerepeltetése, aki egyesben nincs jó formában, viszont a csapatversenyben mindig felszívja magát. A spanyolok és az amerikaiak ellen is hozta mindkét meccsét, és párosban is ő volt a most debütáló Tereza Mihalíková társa. Mivel Karolína Schmiedlová mindkét egyesét elveszítette, épp a páros döntött a párharcok eredményéről: a spanyolok ellen vereség, az amerikaiak ellen (meccslabdát hárítva) győzelem lett a vége. „Az első meccsen is közel jártunk a győzelemhez, az USA ellen pedig már mi tudtuk hozni a rövidítést a párosmeccs harmadik szettjében – jegyezte meg Lipták.

A szlovák válogatott jövőre közvetlenül a 12-es döntős tornán való szereplésért játszhat az év elején. Az ellenfelük a szombati sorsoláson válik ismertté. 

 

Kužmováék az esélytelenek nyugalmával készülnek

Hétfőn rajtol Prágában a női teniszezők 2020-ból elhalasztott Billie Jean King-kupája. 

Bevezető

Egy győzelemmel és egy vereséggel zárta a Billie Jean King-kupa C csoportját Prágában a szlovák női teniszválogatott, amely nem jutott be az elődöntőbe.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Orosky Tamás

Read More

Post Comment