Search by category:
Egyéb kategória

Újra utazhatunk Thaiföldre! Szlovákiai is a listán!

Újra utazhatunk Thaiföldre! Szlovákiai is a listán!
szabolaci
2021. 11. 04., cs – 00:35

2021. november 4., csütörtök – 19:17
Friss ikon
Off

Törzs

Korábban csak egy 46-os listát hozott a thai kor­mányzat, akkor lapunk­ban is írtunk róla, hogy Szlovákia lemaradt, ám végül bővítették azt, így aki utazni szeretne, már nincs akadálya.

Az új – TEST & GO elnevezésű – rendszer lényege, hogy mostan­tól azok az turisták, akik már ren­delkeznek oltással (a Szlovákiában ismert összes vakcinát elismerik), már beutazhatnak az országba, nem kell karanténhotelbe vonul­niuk. Az utazónak azonban számos feltételt kell teljesítenie: indulás előtt egy PCR-tesztet kell elvégez­ni, majd az érkezés után még egyet, olyan utasbiztosítással kell ren­delkeznie, amely legalább 50 ezer USD értékben fedezi a koronaví­rusos megbetegedésekkel kapcsola­tos egészségügyi kiadásokat, ki kell tölteni egy belépési adatlapot on­line (ez a Thailand Pass, ezen a fe­lületen hagyják jóvá az utazást, ami után egy QR-kódot kapunk) és fel kell mutatni legalább egy éjszaká­nyi, már kifizetett szállásfoglalást valamelyik SHA+ hotelben. Érke­zés után kell még egy PCR-tesztet készíteni, majd ennek eredményét megvárni a választott szállodában. Ha ez megvan, akkor már szaba­don utazhat az ország egészében. Vagyis, ha összegezni szeretnénk, akkor az 1+1 PCR-teszt, és az oltás ára az utazásnak, a többi feltétel je­lenleg a legtöbb országban érvény­ben van.

A helyi hatóságok azt várják a most bevezetésre kerülő Thailand Pass bevezetésétől, hogy ezáltal sokkal gyorsabb lesz a beléptetés, hiszen a rendszerben már minden adat meglesz, ami szükséges, nem kell nyomtatványokat kitöltögetni ér­kezés után.

Aki szeretne Thaiföldre utazni, és szállást keres, annak nagyon jó hírünk van, az árak ugyanis nagyon alacsonyan vannak, sok négy- és ötcsillagos hotel olyan akciókat kínál, hogy egy éjszaka 30–50 euróért foglalható, két fő részére, reggelivel. Vannak ten­gerparti hotelek, amelyek szintén ilyen áron kínálnak szállást, így az olcsó repülőjegynek (400€), és a szállásnak (180–210€/hét) köszönhetően akár 600 euróból is megszervezhető egy egyhetes thai­földi nyaralás.

Bevezető

November elsejétől megnyitotta a hatá­rait Thaiföld az oltott turisták előtt – a helyi kormányzat egy 63 országból álló lis­tát hagyott jóvá, akik teljesen védettek, és ezekben az orszá­gokban élnek, már szabadon utazhatnak a mosoly országába. A listán Szlovákia is megtalálható.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Szabó Laci

Read More

Post Comment