Search by category:
Egyéb kategória

Danko nem hiszi el, hogy Čaputová elkapta a koronavírust az Egyesült Államokban

Danko nem hiszi el, hogy Čaputová elkapta a koronavírust az Egyesült Államokban

Mészáros Richárd

2024. 02. 05., h – 12:02

Andrej Danko, az SNS elnöke nem hiszi el, hogy Zuzana Čaputová államfő valóban Covid-19-fertőzött lett, és emiatt kellett lemondania a Pittsburghben tett munkalátogatásának utolsó napjára tervezett programját.

„Ezt Strižinec (Martin Strižinec, az államfő szóvivője – a szerk. megj.) találta ki azért, mert ott senki nem fogadta őket. Teljes vesztesként végezték” – mondta Danko.

„Üzleti útra mentek az Egyesült Államokba, és lógó orral térnek haza. Legyen ez lecke mindenkinek, aki azt hiszi, hogy ha hallgatunk a Nyugatra, akkor tisztelni fognak minket” – jelentette ki az elnökjelölt.

Kapcsolódó cikkünk

Pozitív lett az államfő koronavírustesztje, ezért vasárnap lemondta az Egyesült Államokban, Pittsburghben tett munkalátogatásának utolsó napjára tervezett programját.

Zuzana Čaputová a tervek szerint a Pittsburghi Egyetemen találkozott volna az Amerikában élő szlovák közösséggel és a szlovák tanulmányi programot támogató testvérszervezetek képviselőivel.

Emellett posztumusz állami kitüntetésben részesítette volna Andy Warhol festőművészt, grafikust, a pop-art mozgalom vezéralakját.

A kitüntetést, amelyet az Andy Warhol Múzeumban tartott ünnepségen a művész unokaöccse, Donald Warhol vett volna át, a köztársasági elnök nevében Radovan Javorčík, Szlovákia amerikai nagykövete adja át egy másik időpontban

– tájékoztatott az államfő szóvivője, Martin Strižinec.

Strižinec hozzátette, egészségügyi állapota miatt a köztársasági elnök a hazatérése utáni munkaprogramját is lemondta. Čaputová hétfőn érkezik vissza Szlovákiába.

Read More

Post Comment