Search by category:
Egyéb kategória

Kipróbáltuk az első, teljesen elektromos Daciát (Képgaléria)

Kipróbáltuk az első, teljesen elektromos Daciát (Képgaléria)
Demecs Péter
2021. 11. 04., cs – 12:02

2021. november 5., péntek – 22:00
Friss ikon
Off

Törzs

Akár tetszik valakinek, akár nem, az elektromos meghajtás már most is életünk részévé vált. Egyre több zöld rendszámtáblájú, tehát alternatív meghajtással rendelkező autót látni az utakon. Tény, hogy ezek többsége klasszikus hibrid vagy hálózatról tölthető plug-in hibrid, ám a tisztán elektromos meghajtású autókból is már eleget látni az utakon. Már a töltőállomások hálózata is fokozatosan bővül az országban, ami viszont nem igazán változik, az az elektromobilok ára, s épp erre jelenthet megoldást a Dacia Spring, amely hosszabb utakra ugyan nem alkalmas, de a városban való hétköznapi használatra teljesen elegendő.

Egyetlen feltöltésre 225 kilométert is megtehetnek vele úgy, hogy néha kihajtanak az autópályára vagy országutakra. Ha csak városban fogják használni, a hatótávolság a 300 kilométert is megközelítheti a gyári adatok szerint. A járgány alapára pedig 16 700 euró, ennek pedig aligha tud más elektromobil konkurálni.

Az Dacia elektromobiljának tesztelése során szerzett tapasztalatainkat a hétfői, november 8-án megjelenő Auto-Motor rovatban olvashatják.

Dacia Spring
2021. 11. 04., cs – 12:14
Demecs Péter
Gallery images

Bevezető
Pozsony |

Az országban elsők között tehettük próbára a Dacia elektromobilját, amely a Spring nevet kapta. Ez lesz a piac legolcsóbb elektromobilja, amely ráadásul egyetlen feltöltésre egészen jó hatótávolságot biztosít.

Címkék

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Demecs Péter

Read More

Post Comment