Search by category:
Egyéb kategória

Kóvályog, mint… furgonos az autópályán

Kóvályog, mint… furgonos az autópályán
Somodi Géza
2021. 11. 04., cs – 09:01

2021. november 4., csütörtök – 09:31
Friss ikon
Off

Törzs

A Magyar Közút tette közzé ezt a felvételt. Nehéz kommentárt fűzni ehhez az esethez, állapítják meg, és több kérdést is feltesznek: Mi járhatott a sofőr fejében? Miért haladt így kilométereken át? Ez miért volt jó neki? Nem érezte, hogy ez mennyire balesetveszélyes? Ha baj volt, akkor miért előzgetett a belső sávban? Ha nem volt baj, miért így közlekedett? De egy dolgot meg lehet állapítani és ki lehet jelenteni: ne kövessétek a példáját. Ti mire tippeltek, miért csinálhatta ezt?   

Az Instagramon hozzászólók közül többen elítélik, többen pedig védik a sofőrt.  

– Ezért van olyan sok baleset a leállósávban!
– Szerbiából jött, ott országúton van ilyen szokás, így segítik az előzést…
– Rengeteg európai országban így segítik az előzést, főleg azok az sofőrök, akik korlátozott felső sebességű járműveket vezetnek. Sok helyen jól működik, ezt talán el lehetne tanulni. Kár lenne őket összemosni a féleszű szembeforgalommal haladókkal, a balkáni halálkamionosokkal meg a retardált büntetőfékezőkkel. 
– Rengeteg kamionos is így közlekedik sajnos az M1-en. 
– Segíti az előzést. A legtöbb ilyen autó nem tud 80-90-nél többet menni. Tudna, de 100 körül/fölött nagyon instabil lesz.
– Szerintem azért csinálta, mert már unja, hogy a belső és a külső sávban is letolják, mert mindenki idegbajos. És állandóan rohan. 

Bevezető
M1 |

Nem ritka, hogy az autópályán úgy közlekedik egy jármű, hogy hol a leálló, hol a külső sávban halad. Erre mutatunk példát és a hozzáfűzött véleményeket. 

Település / hely
M1

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Győri Új Szó

Read More

Post Comment