Search by category:
Egyéb kategória

Kiábrándítóan játszott a DAC, a szerediek elvitték a három pontot a MOL Arénából

Kiábrándítóan játszott a DAC, a szerediek elvitték a három pontot a MOL Arénából
Lencsés Zoltán
2021. 11. 06., szo – 16:33

2021. november 6., szombat – 17:03
Friss ikon
Off

Törzs

Nem volt ott a DAC keretében a panamai bekk, César Blackman, így helyén az univerzális Ciganiks kapott lehetőséget. A másik szokatlan jelenség a kezdőcsapatban Ion Nicolaescu volt, aki utoljára még augusztusban kezdett a sárga-kékeknél, de most ismét bizonyíthatott. Hahn János így kisebb meglepetésre csak a cserepadon kezdett.

Nicolaescu egy perc után már góllal hálálhatta volna meg a bizalmat, amit hosszú idő után kapott meg ismét Németh Antaltól: a szerediek kapusa, Yakubu elcselezte magát, a moldovai támadó megszerezte a labdát, de nem találta el az üres kaput.

Ezt leszámítva az első negyedóra nem tartogatott különösebb izgalmakat: a DAC mezőnyfölényben játszott, míg a vendégek legfeljebb csak szögletekig jutottak. A 17. percben mégis megszerezhették volna a vezetést, de Haša ziccerben Jedličkába lőtte a labdát.

Két perccel később Krstovic tolta el a labdát a szeredi kapus mellett, aki mintha buktatta volna a dunaszerdahelyi támadót – büntető azonban nem járt a hazaiaknak. Ezután szinte azonnal volt izgalom a túloldalon is, de Haša ígéretes szituációban pontatlanul célzott.

A vendégek előtt ekkorra már legalább harmadik alkalommal nyílt óriási terület a támadásvezetésre, a támadásra összpontosító hazaiak egyszerűen nem voltak elég fegyelmezettek a labdavesztések után.

A 24. perben előbb Lamkel Zé, majd Schäfer járt közel a vezető gól megszerzéséhez, majd Andzouana lövését blokkolták a vendég védők egy szép akció végén.

A 32. percben megtört a jég: Davis legurított egy szabadrúgást Schäfernek, aki továbbpöccintett Andzouanának, ő pedig elegáns emeléssel tette tovább a labdát Nikola Krstovicnek – a montenegrói támadó közelről nem hibázott, 1:0.

A gól után szinte azonnal jöhetett volna az egyenlítés,majd a DAC mezőnyfölénye folytatódott, és újabb helyzeteket dolgoztak ki a sárga-kékek. A félidőhöz közeledve azonban Radic lövését Jedlička csak a berobbanó Morong elé ütötte, aki köszönte szépen, bevágta az ajándék labdát – 1:1.

Kiábrándítóan játszott a DAC, a szerediek elvitték a három pontot a MOL Arénából
2021. 11. 06., szo – 17:06
Hegedűs Norbert
Gallery images

Leírás

Somogyi Tibor felvételei

A második játékrész egy nagy szeredi helyzettel kezdődött, Radic lőtt mellé egy jobb oldali beadás után. A sárga-kékek nem találták a ritmust, mezőnyben is visszaesett a teljesítményük, helyzeteket sem tudtak kidolgozni. Az 55. percben egy ellentámadás végén a vendégek már a vezetést is megszerezték – 1:2, ismét Morong volt jó helyen.

Zengett a „kurva gyenge” és az elégedetlen füttyszó a MOL Arénában – az 58. percben Jedlička bravúrjára volt szükség, hogy a vendégek ne kerüljenek kétgólos előnybe egy félpályás góllal.

Németh Antal Balicot és Hahnt is pályára küldte, de a második félidei játék nemes egyszerűséggel kiábrándító volt.

Elképesztő mennyiségű pontatlanság és rossz megoldás közepette közeledett a mérkőzés a hajrához. Lendületet a becserélt Veselovský és Verlinden sem hozott a dunaszerdahelyiek játékába. Az első igazán szép lövésre a 84. percig kellett várnia a hazai szurkolóknak, ekkor Balic próbálkozását ütötte bravúrral szögletre a szerediek kapusa.

A DAC az utolsó percekben sem tudott komoly nyomást kifejteni az ellenfélre, a meddő mezőnyfölény édeskevesének bizonyult. A szurkolók az „Anti takarodj” rigmusra is rákezdtek, a vendégek pedig a 90. percben eldöntötték a mérkőzést: az elmélázó védelem asszisztálásával Karrica közelről betalált, 1:3.

A szerediek megérdemelten vitték el a három pontot a MOL Arénából.

Góllövők: Krstovic (32.), ill. Morong (44., 56.), Karrica (90.)

Játékvezető: Dohál, 3175 néző.

Sárga lap: Gago, Kadlec, Haša.

DAC: Jedlička–Ciganiks, Kružliak, Muhamedbegovic, Davis–Schäfer, Dimun (59. Balic)–Andzouana (69. Veselovský), Krstovic (77. Verlinden), Lamkel Zé–Nicolaescu (59. Hahn).

SEREĎ: Yakubu–Kadlec (79. Karrica), Filho, Palomino, Jureškin–Ljubicic (46. Potoma), Gago–Morong (74. Popovics), Kríž (31. Yao), Haša (74. Gataric)–Radic.

Cím
DAC–ŠKF Sereď 1:3 (1:1)

Bevezető

Szörnyű szombat délutánon van túl a DAC labdarúgócsapata, a szerediek meglepetésre 3:1-re legyőzték a sárga-kékeket a MOL Arénában.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Lencsés Zoltán

Read More

Post Comment