Search by category:
Egyéb kategória

VIDEÓ! Az elsőbbséget meg kell adni!

VIDEÓ! Az elsőbbséget meg kell adni!
Somodi Géza
2021. 11. 06., szo – 16:10

2021. november 6., szombat – 18:00
Friss ikon
Off

Törzs

A Győrben közlekedünk Facebook oldalra a korábbi poszt után ketten is feltöltöttek videót a problémás helyszínről. Ráadásul más-más irányból érkező autókból készítették a felvételeket az autósok.  

A város felől érkező, balra kanyarodó autó szemszögéből:

 

Ez pedig itt a másik irányból érkező, akinek még a jobbkéz szabály szerint is elsőbbsége van.

A hozzászólók felvetik, hogy a város felől érkezve, a parkoló előtt balra kanyarodó útnál mindkét irányból behajtani tilos tábla van, “Kivéve célforgalom” kiegészítéssel. Ez persze az elsőbbségadáson nem változtat, de van, aki felteszi az egyébként jogosnak tűnő kérdést: “Miért az az út a nagyobb rendű, ahova behajtani tilos, kivéve célforgalom van érvényben egy jóval nagyobb forgalmú (még ha az egy parkolóból is vezet ki) úttal szemben?” 
Van egyfajta válasz is: “A Metróból jönnek 1-2-3 tonnás járművek, a fatelepről meg 20 tonnások. Vajon melyik könnyebb megállítani, manőverezni?” 
 

Bevezető
Győr |

Korábban már írtunk arról a problémáról, amit a győri Metro áruháznál tapasztalható: a parkolóból egyenesen kihajtó vezetők némelyike nem adja meg az elsőbbséget, noha arra tábla figyelmezteti. Hogy ez mennyire gyakori, az két friss videóból is kiderül.

Címkék

Település / hely
Győr

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Somodi Géza

Read More

Post Comment