Search by category:
Egyéb kategória

Vásártér a VASÁRNAPBAN: Piac a második emeleten

Vásártér a VASÁRNAPBAN: Piac a második emeleten
Horváth Bianka
2021. 11. 08., h – 09:46

2021. november 8., hétfő – 10:05
Friss ikon
Off

Törzs

Egyik különlegessége például, hogy nem lehet készpénzzel fizetni. A kártyás fizetési mód kizárólagosságára felirat is felhívja a figyelmet. „Lassan termelünk, gyorsan fizetünk. Készpénz nélkül működünk, hogy Önök minél rövidebb idő alatt kifizethessék az árut. Köszönjük, hogy segít nekünk a modern, készpénzmentes vásárcsarnok tesztelésében” – olvasható szlovákul az információs táblán. Bár a vásárcsarnok kifejezés szerepeltetése erős túlzás a tíz-húsz standocska megnevezésére, a készpénzmentes fizetés ötlete egyáltalán nem az. Aki ezen a piacon vásárol, az máshol is leginkább kártyával fizet, és sokszor csak akkor megy piacra, ha előtte készpénzt vett ki a bankautomatából. A hagyományos piacokra reggel érdemes járni, délben vagy kora délután a legtöbb árus összepakolt, este pedig a kofa már otthon készítgeti a másnapi árut, hiszen korán kel, korán indul. Ezek itt más életritmust követnek.

Miben más az itteni piac nyitvatartása a hagyományos piacokkal szemben? Ki lehet az, aki képes ide felliftezni vagy -mozgólépcsőzni? Milyen standokból áll a főváros legújabb piaca? Hogyan szerezhetünk ingyen zöldséget? Mennyiért és milyen mézet kaphatunk itt? Milyen termelők vagy eladók jelentkezését várják arra, hogy itt árulják portékájukat?

Veres István mindennek utánajárt, írása a már megvásárolható Vasárnapban.

 

Bevezető

A jó piac egyik tulajdonsága, hogy nem kell keresni. Persze attól, hogy keresni kell, még nem biztos, hogy automatikusan rossz. Pozsonyban, a Nivy buszpályaudvar nemrég átadott új épületében is nyílt egy új piac, érdekes megoldásokkal.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vasárnap

Vasárnap rovat

Read More

Post Comment