Search by category:
Egyéb kategória

Videó: Online órán trágárkodott a magyar egyetemi okatató

Videó: Online órán trágárkodott a magyar egyetemi okatató
Balaskó Réka
2021. 11. 10., sze – 09:22

2021. november 10., szerda – 09:44

Friss ikon
Off

Törzs

Szamosközi István professzor, a Babeș–Bolyai Tudományegyetem pszichológia karának korábbi dékánja, a kar alapítója és jelenlegi oktatója látható a nyilvánosságra került videón, amelyen a trágár megnyilvánulások is elhangzanak.

A felvételen a professzort egy kollégája értesíti, hogy a hallgatók ötperces szünetre mentek, erre Szamosközi így reagált: „De miért vannak szüneten, bazmeg? Tudják, hogy jövök vissza. Isten bassza meg!

Tanártársa válaszára, miszerint ő engedte el a diákokat, azt mondta: „Bassza meg, mondtam, hogy jövök vissza, erre te elküldöd szünetre! Gyúrja beléjük a faszát.

Az esetről azóta már az egyetem is nyilatkozott: „A szóban forgó helyzetet jelenleg a BBTE vezetősége és a BBTE etikai bizottsága elemzi, és a jelen helyzetnek megfelelő intézkedéseket tesznek annak érdekében is, hogy a jövőre nézve megelőzzük a hasonló helyzeteket, valamint hogy az Etikai és szakmai viselkedési kódexnek és a BBTE Diszkriminációmentességi útmutatójának megfelelő akadémiai magatartást szorgalmazzunk” – közölték.

Az oktató később elismerte, hogy hiba volt így beszélnie, és elnézést kért, de a diákokat gyávának tartja, mert nem vállalták névvel a panaszaikat.

A videó alatti kommentekben sok egykori és jelenlegi pszichológushallgató is megszólal, jelezve, hogy Szamosközi István viselkedése és beszédstílusa régóta ismert az egyetemen a diákok és a tanárok körében – írja az Index.

(br, index)

Bevezető

A Babeș–Bolyai Tudományegyetem pszichológiai karának oktatója látható a káromkodásokkal teli videón, amelyet már a vezetőség és az etikai bizottság elemez.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment