Search by category:
Egyéb kategória

A parlament első olvasatban elfogadta a kórházreformot, az abortusztörvény nem ment át

A parlament első olvasatban elfogadta a kórházreformot, az abortusztörvény nem ment át
Mészáros Richárd
2021. 11. 11., cs – 18:07

2021. november 11., csütörtök – 18:07
Friss ikon
Off

Törzs

A kórházreformot a 134 jelenlévő képviselőből 76 támogatta, 86 pedig ellenezte, így a törvénymódosító javaslat a második olvasatba kerül.

Az abortusztörvényról szóló javaslatot a 134 jelenlévő képviselőből 67-en támogatták, köztük az OĽaNO, a Sme rodina, az ĽSNS és a Republika képviselői. Ahhoz azonban, hogy Záborská jogszabály-módosítást elfogadják, a képviselők többségének támogatását kellett volna elnyernie.

Utóbbi javaslat 48 óráról 96 órára tolná ki a várakozási időt, amely során a kismamák a kérvény benyújtását követően „átgondolhatják a visszafordíthatatlan lépést”. Záborská szerint erre azért van szükség, hogy a nőknek elég idejük legyen tudomást szerezni a lehetőségeikről, mivel sokan éppen a kedvezőtlen anyagi, illetve szociális helyzetük miatt riadnak vissza a gyermekvállalástól. A művi terhességmegszakítás helyett a terhesség művi befejezése fogalmat használnák. Megtiltják az abortuszra irányuló reklámokat, beleértve a klinikák tájékoztatásait is, és kérdőívben mérnék fel, miért döntenek a terhesség megszakítása mellett a nők. 

Bevezető
Pozsony |

A parlament első olvasatban elfogadta a kórházreformról szóló javaslatot, elutasította ugyanakkor Anna Záborská (OĽaNO–Keresztény Unió) abortusztörvényről szóló törvénymódosító javaslatát.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment