Search by category:
Egyéb kategória

Fico szerint Čaputová politizálni kezdett, pont úgy végzi majd, mint Kiska

Fico szerint Čaputová politizálni kezdett, pont úgy végzi majd, mint Kiska
Mészáros Richárd
2021. 11. 11., cs – 18:16

2021. november 11., csütörtök – 18:18
Friss ikon
Off

Törzs

„Ha úgy képzeli el a jogot és a demokráciát, ahogy azt a liberális közegből hozta magával, akkor fogja magát és térjen vissza közéjük, és adja át a helyét egy olyan államfőnek, aki ezért az országért és az emberekért cselekszik” – üzente Fico Čaputovának.

Fico szerint az államfő meghiúsította az előrehozott választásról szóló népszavazást, és mindent megtesz, hogy a következő referendumot is megakadályozza. Hozzátette, nem érti, miért támadja az államfő az ellenzéket, „amikor az csak a munkáját végzi”.

Čaputová szerint Szlovákiában politikai játszma zajlik a népszavazás körül, azonban rendkívül felelőtlen feltüzelni az embereket és indulatokat kelteni azért, hogy támadhassák az elnöki hivatalt. Az államfő abban is kételkedik, hogy az ellenzék valódi célja a népszavazás megrendezése lenne. Ha tényleg erre törekedne, akkor alkotmányjogászokkal egyeztetne, és úgy fogalmazná meg a kérdéseket, hogy azokról népszavazást lehessen tartani.

Bevezető
Pozsony |

Az államfő Andrej Kiska politikai nyomdokaiba lépett és pontosan úgy is fogja végezni, mint az előző elnök, ha nem képes megérteni, mi a szerepe és a feladata az államfőnek – mondta Robert Fico, a Smer elnöke a közösségi hálón közzétett videóüzenetében, az államfő rádiónyilatkozatára reagálva.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment