Search by category:
Egyéb kategória

Ausztriába ingázóknak kért segítséget a miniszter

Ausztriába ingázóknak kért segítséget a miniszter
Sudár Éva
2021. 11. 13., szo – 09:47

2021. november 13., szombat – 12:00
Friss ikon
Off

Törzs

Ausztria szigorította a belépési szabályait: ez jócskán megnehezíti a magyarok határon való átlépését, rosszabb esetben ki is zárja azt – emiatt a magyar agrárminiszter Burgenland tartományfőnökének írt az ingázók érdekében, könnyítést kérve nekik a határátlépésnél.

Hans Peter Doskozilnek azt javasolta, hogy tegyék lehetővé az oltott és az ellenanyaggal rendelkező magyar munkavállalók számára a szabad belépést Ausztria területére – írta ki közösségi oldalára Nagy István agrárminiszter. A könnyítés szerinte mindkét ország érdeke.

A második legtöbb külföldi munkaerőt adjuk Ausztriának, egy év alatt dinamikusan, több mint 9 százalékkal megugrott a magyar származású munkavállalók száma, közel 108 ezret ért el az osztrák munkaerőpiacon. A 3,8 millió ausztriai munkavállalóból már több mint 880 ezer külföldi útlevéllel rendelkezik.

Bevezető

Százezer magyart érint, hogy Ausztria szigorította a határátlépés szabályait, így az ingázóknak is nehezebb lett a bejutás – az oltottak és magas ellenanyag-szinttel rendelkezők számára is. Nagy István agrárminiszter azt kérte a burgenlandi tartományfőnöktől, hogy a könnyítsék meg a magyarok számára a határátlépést.

 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Cséfalvay Attila

Read More

Post Comment