Search by category:
Egyéb kategória

Egyre aggasztóbb a kórházak helyzete – ezt mondják a szakértők…

Egyre aggasztóbb a kórházak helyzete – ezt mondják a szakértők…
Balaskó Réka
2021. 11. 13., szo – 10:05

2021. november 13., szombat – 10:50
Friss ikon
Off

Törzs

Pénteken nyolc kerületi város polgármestere figyelmeztetett a kritikus helyzetre: „Nagyon nem örülnénk neki, ha megismétlődne az, amit a járvány első és második hullámában átéltünk” – mondta Zsolna polgármestere, Peter Fabiáne.

Több mint 2500 kórházi orvos fenyegetőzik a felmondással

Pozsony |

A kórházakban dolgozó orvosok többsége kész benyújtani a felmondását, ha a kormány nem javít a helyzetükön – jelentette be a Szlovák Orvosszakszervezet (LOZ). Azt állítják, hogy a minisztérium a kórházreform segítségével akarja rendezni az orvosok helyzetét, de ez nem lesz elegendő.

Az egészségügyi miniszer előrejelzése szerint két hét múlva a kórházakban akár 3 ezer koronavírusos beteg is fekhet.

Szerinte, ha ezt a növekedést nem állítjuk meg, akkor az katasztrófához vezethet.

Lengvarský: Két héten belül 3000 beteg szorulhat kórházi kezelésre

A rövid távú előrejelzések szerint két héten belül 3000 COVID-19-ben szenvedő beteg szorulhat kórházi kezelésre, közül 300 páciens gépi lélegeztetésre – mondta a kormányülés után Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter (OĽANO-jelölt), és hozzátette, ha nem állítjuk meg a járvány terjedését, ak

Lengvarský hangsúlyozta, hogy a kórházakba főleg az oltatlanok kerülnek. „A napokban 2 000 pácienst fogadtunk. 81 százalékukm vagyis 1 600 nem volt beoltva” – mondta a miniszter.

Az elemzők is megerősítették, hogy a kórházak egyre inkább megtelnek azokban a régiókban, ahol alacsony az átoltottság. A legrosszabb helyzetben a Kassai kerület van. De a Besztercebányai kerületben sem rózsás a helyzet, csütörtökön az egész területén már csak öt szabad lélegeztető maradt.

BETELT A POHÁR: Az ismert főorvos a kórházakban uralkodó helyzetről beszélt!

Kezdik elveszteni a türelmüket! Milan Kulkovský, aki egyike az élvonalban dolgozó főorvosoknak, beszámolt a szlovákiai kórházakban uralkodó kétségbeejtő állapotokról.

Egyre aggasztóbb a kórházak helyzete! Ezt mondják a szakértők…
2021. 11. 13., szo – 10:16
Balaskó Réka
Gallery images

Leírás

Fotók: tasr

(br, pluska)

Bevezető

Gyorsan telnek a kórházi férőhelyek, ez pedig a többi osztály rovására megy. Sok intézmény már teljesen megtelt! Az egészségügyi miniszter pedig egyre sötétebb jövőt jósol…

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment