Search by category:
Egyéb kategória

Ivana is ott volt a pozsonyi premieren – Végre Szlovákiába is eljutott a Karel című film

Ivana is ott volt a pozsonyi premieren – Végre Szlovákiába is eljutott a Karel című film
Mészáros Richárd
2021. 11. 13., szo – 23:09

2021. november 14., vasárnap – 13:18
Friss ikon
Off

Törzs

Sok neves, ismert ember jött el a premierre, hogy bepillantást nyerjen egy kivételes művész, Karel Gott magánéletébe és lelkébe. És jelen volt a két évvel ezelőtt 80 éves korában elhunyt cseh énekes özvegye, Ivana Gottová is, aki az érzelmes film producere.

Az isteni Kája rajongói Csehországban egy hónappal ezelőtt nézhették meg a Karel című kivételes dokumentumfilmet. Pozsonyban november 9-én, kedden volt a premiervetítés. Milan Fiľo, a kultúra mecénása és Karel Gott személyes barátja a Harmony márkával együtt lett a film szponzora. „Merem állítani, hogy az elmúlt években kapcsolatunk igazi barátsággá fejlődött. Régebben még az ünnepeket is együtt töltöttük. Emlékszem minden vele töltött pillanatra, és a vele kapcsolatos emlékek örökre a szívemben maradnak. Egész életemben csodáltam Maestro Gottot, ezért úgy döntöttem, támogatom a Karel forgatását. Két legnagyobb szenvedélyemet és ambíciómat kapcsolja össze – a művészetet, annak támogatását és Karel örökségének megőrzését mindenki számára és mindörökké” – mondta Milan Fiľo.

Leírás

(Fotó: Norbert Skaličan, Bontonfilm)

Olga Malířová Špátová rendező egy egész éven át forgatott Karel Gottal, akinek őszinte nyitottságának köszönhetően egy híres énekes életéről született szokatlanul személyes, bensőséges kép, olyan, amilyent a nagyközönség és még legnagyobb rajongói sem láthattak. Ugyanakkor nem hiányzik belőle Karel híres éleslátása és humora sem. A Karel című film nem Karel Gott tagadhatatlan hírnevének, tehetségének és eredményeinek bemutatása. Olga Malířová Špátová rendező kamerájával olyan helyre lépett be, ahol a hírnév véget ér, és ahol Karel Gottból, a fenomenális arany csalogányból csak Karel lesz – egy lelkes festő, szerető férj és apa. Az alkotók ugyanis nemcsak fellépésein és a rajongókkal való találkozásain örökítették meg Karel Gottot, hanem főleg otthoni környezetben. Legyen szó Prágáról, a nyaralóról vagy arról a faluról, ahol gyermekkorát töltötte. Az énekes olyan helyekre vezet el minket a filmben, amelyek fontos szerepet játszottak az életében. Felfedi a koncertek ismeretlen kulisszatitkait, a családi és magánéletét is, amit alázattal és szeretettel igyekszik megóvni. A közönséget egy autentikus és egyedi portréfilm várja, amely tele van váratlan emlékekkel.

A dokumentumfilmet Karel halála előtt egy évvel kezdték forgatni. Az énekes azt állította, hogy ez köszönet mindazoknak, akik végigkísérték és támogatták hosszú, gazdag zenei pályafutásán.

„2018. szeptember közepén felhívott Ivanka és Karel Gott, s megkérdezték, hogy tíz év után nem forgatnék-e újra egy dokumentumfilmet Karel életéről. Egy percig sem haboztam! Óriási megtiszteltetés volt és az is számomra, hogy olyan emberrel forgathattam, aki kivételes énekesi tehetségének, művészi alázatának és hatalmas szorgalmának köszönhetően több mint fél évszázadig tündökölt a cseh kultúra csúcsán” – mondta Olga Malířová Špátová.

(Plus1Deň)

Bevezető

Végre Pozsonyban is bemutatták a várva-várt Karel című dokumentumfilmet. 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment