Search by category:
Egyéb kategória

Droba: Száz buszsofőr hiányzik, kedden is kiesésekkel kell számolni

Droba: Száz buszsofőr hiányzik, kedden is kiesésekkel kell számolni
Hegedűs Norbert
2021. 11. 15., h – 17:48

2021. november 15., hétfő – 17:48
Friss ikon
On

Törzs

Ezt Juraj Droba megyefőnök jelentette ki hétfőn, miután felvette a kapcsolatot a közlekedési társaság képviselőivel a hétfői járatkiesések miatt. Hozzátette: kiesésekkel kedden (november 16.) is számolni kell. Az Arrivától azt kérte, hogy kilenc munkanapon belül „érezhetően javuljon” a helyzet. Prioritást élveznek azok a járatok, amelyek diákokat és dolgozókat szállítanak az iskolába, illetve a munkahelyükre. Droba szerint a legrosszabb a helyzet a Szenci és a Bazini járásban.

Droba nem zárta ki annak lehetőségét sem, hogy felmondják az Arrivával kötött szerződést. Hozzátette: a járatok mintegy 30 százaléka esett ki, a fennakadás több ezer utast érintett.

Akadozó buszjáratok Pozsony megyében

Pozsony megyében hétfőtől 72 év után a Slovak Lines helyett az Arriva buszközlekedési vállalat látja el a helyközi személyszállítást, ám az átállás nem volt zökkenőmentes.

„Megállapodtunk, hogy az Arriva minden új sofőrnek 1000 euró azonnali jutalmat fizetnek, emellett pedig minden sofőr, aki hoz egy új kollégát a céghez, 300+300 euró toborzási bónuszt kap. Enyhülnek a járművezetőkre kiszabható büntetések is, például ha nem tartják be az előírt fogyasztási előírásokat” – fejtette ki a megyefőnök.

Pozsony megye továbbá már jövő évtől öt százalékkal valorizálja a sofőrök fizetését, tehát a tervezettnél egy évvel korábban. Ezt minden évben meg fogják ismételni. A közlekedési társaság azt ígérte, hogy hét végéig megoldják az ún. prepaid kártyákkal és az információs rendszerekkel kapcsolatos technikai problémákat.

Droba megerősítette, hogy az Arriva a fennakadások miatt valószínűleg nem fogja elkerülni a büntetést, mely a szerződésből adódik. Az utasoknak azt javasolja, hogy kövessék figyelemmel a aktualizált menetrendeket. A megye alternatív megoldásokat keres a személyszállításra.

Pozsony megyében hétfőn az Arriva közlekedési társaság váltotta fel a Slovak Lines vállalatot. A megye a versenypályázat győztesével, amely 334 millió eurós ajánlatot nyújtott be, 10 évre kötött szerződést.

Bevezető

Az új Pozsony megyei közlekedési társaság, az Arriva továbbra is munkaerőhiánnyal küzd, mintegy száz buszsofőrre lenne szüksége.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment