Search by category:
Egyéb kategória

A katolikus püspökök oltakozásra buzdítanak

A katolikus püspökök oltakozásra buzdítanak
Mészáros Richárd
2021. 11. 16., k – 23:48

2021. november 17., szerda – 09:30
Friss ikon
Off

Törzs

Stanislav Zvolenský pozsonyi, Bernard Bober kassai és Ján Babjak eperjesi érsek a videóban rámutatnak a koronavírus-fertőzött betegek számának növekedésére, valamint az egészségügyi dolgozók leterheltségére, amelynek következtében veszélybe került az egész egészségügyi ellátórendszer. A keresztény híveket ezért a „helyes lépésre”, vagyis oltakozásra buzdítják.

„A védőoltás nagyban hozzásegít a világjárvány megállításához és ahhoz, hogy megmenthessünk több ezer emberéletet” – hangzik el a videóban. Az egyházi vezetők arra is felhívják a figyelmet, hogy a vakcina nem csak az oltott személyt, hanem a hozzátartozókat is megvédi, ezzel összefüggésben emlékeztetnek Ferenc pápa kijelentésére, miszerint „a védőoltás felvétele a felebaráti szeretet megnyilvánulása”.

Az érsekek a papokat arra intik, hogy világosítsák fel és bátorítsák a híveket a védőoltás felvételére. „A betegség terjedése idején az ilyen magatartás az Istenbe vetett hitünk konkrét és érett kifejezése” – hangsúlyozzák az egyházi vezetők.

Bevezető
Pozsony |

A katolikus egyház legfőbb szlovákiai vezetői kedden videóüzenetet tettek közzé, amelyben az összes szlovákiai püspök nevében oltakozásra buzdítják a híveket. A püspökök közös nyilatkozatáról a Szlovák Püspöki Konferencia (KBS) tájékoztatott.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment