Search by category:
Egyéb kategória

Šefčovič méltatta a CoFoE polgári kezdeményezéseit

Šefčovič méltatta a CoFoE polgári kezdeményezéseit
Mészáros Richárd
2021. 11. 16., k – 23:46

2021. november 17., szerda – 10:23
Friss ikon
Off

Törzs

Az uniós biztos emlékeztetett arra, hogy az EB két másik alelnökével – Věra Jourovával és Dubravka Šuicovával – együtt az Európa jövőjéről szóló konferencia végrehajtó bizottságában tevékenykedik. Külön-külön egy-egy munkacsoportot is vezetnek, amelyek tagjai a különböző tagállamokból véletlenszerűen kiválasztott polgárok, EP-képviselők, valamint a nemzeti parlamentek képviselői.

Šefčovič, aki az egészségügyi munkacsoport elnöke, elmondta, hogy a csoport első strasbourgi ülését nagyon hasznosnak és ösztönzőnek találta. Méltatta a polgári kezdeményezéseket, például a határokon átívelő egészségbiztosításra, a fogászati ellátás egyetemes európai megközelítésére, vagy a gyógyszerekhez való jobb hozzáférésre vonatkozót. Hozzátette: nem felejti el az egyik közép-európai ország polgárának kijelentését, miszerint a ma született gyermekek a jobb egészségügyi ellátás következtében Nyugat-Európában talán tovább élhetnek majd, mint Közép-Európában.

Bevezető
Pozsony |

Az Európa jövőjéről szóló konferencián (CoFoE) közvetlenül részt vevő polgárok eddigi kezdeményezései nagyon hasznosak volt – jelentette ki Maroš Šefčovič, az Európai Bizottság (EB) intézményközi kapcsolatokért és stratégiai perspektíváért felelős alelnöke.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment