Search by category:
Egyéb kategória

A „Cár” készülhet, Szilágyi Liliána Győrbe készül?

A „Cár” készülhet, Szilágyi Liliána Győrbe készül?
Sudár Éva
2021. 11. 19., p – 16:53

2021. november 19., péntek – 16:59
Friss ikon
Off

Törzs

A Magyarországon nagy hullámokat vert ügy kivizsgálásában tehát elindult az érdemi munka. Felállt a testület, amelynek elnöke dr. Ugrin Tamás ügyvéd, tagjai: Danks Emese, a MÚSZ gyermekvédelmi bizottság vezetője, kommunikációs szakértő, dr. Tausz Katalin szociológus, Becsky András, a MÚSZ alelnöke és Bohus Richárd olimpikon, világ- és Európa-bajnoki érmes, a sportolói bizottság elnöke.  

Az első ülésen megállapodtak a meghívandó sportolók névsorában: legalább húsz versenyzőt kívánnak meghallgatni, kívánság esetén a női úszókkal kizárólag a bizottság két hölgytagja beszélget majd. A testület személyesen kíván találkozni Turi Györggyel is, illetve akár személyes meghallgatásokon, akár írásban szeretne további véleményeket kapni közvetlenül nem érintett, ám az ügyre rálátással bíró tanúktól (szülők, edzők, sportszakemberek). A tervek szerint akár már december közepére elkészülhet a jelentés.  

S ami az ügyön túlmutat: a testület további javaslatokat kíván tenni a MÚSZ elnöksége részére, az esetleges problémás edzői viselkedések, módszerek felderítésére, anonim sportolói és edzői kérdőívek összeállítására, az edzők rendelkezésére álló sportpszichológus alkalmazására. Emellett a gyermekvédelmi bizottság a jövőben végig látogatja a fővárosi és vidéki klubokat, és elégedettségi felméréseket végez a versenyzők körében. 

S van még egy, a magyar úszósportot, azon belül Győrt érintő hír: Szilágyi Liliána rengeteg klubváltás (Széchy SE, Jövő SC, Kőbánya SC, Honvéd, Florida Gators, Ferencváros) és egy év kihagyás után (újra) új életet kezd az SzPress Hírszolgálat értesülései szerint. A legutóbb még Shane Tusuppal készült sportoló jelenleg a Ferencváros igazolt úszóversenyzője, így a klubon is múlik, milyen feltételekkel engedik el a fővárosból január, vagyis az átigazolási kapu kinyílása előtt. 

Sós Csaba szövetségi kapitány bizakodik Szilágyi Liliána sorsát illetően, „visszakapott értéknek” titulálva az úszónőt. A sportági szövetség elnöke, Wladár Sándor is úgy látja, a 25. születésnapjához közeledő sportoló még nem futott ki az időből, bár bravúrként tekintene a sikerességre.  

Bevezető
Győr |

A Magyar Úszó Szövetség tájékoztatása szerint csütörtökön először ülésezett az úszóbotrányba keveredő Turi György (úszóberkekben, versenyzői által Cár-ként emlegetett) mesteredző tevékenységével foglalkozó bizottság. A testület abban állapodott meg, hogy legalább húsz versenyzőt meghallgatnak az üggyel kapcsolatban, és személyesen is kívánnak találkozni Turi Györggyel.

Település / hely
Győr

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Sudár Ágnes

Read More

Post Comment