Search by category:
Egyéb kategória

Lockdown: Ausztria hétfőtől lezárja az országot! Mi lesz az ingázókkal?

Lockdown: Ausztria hétfőtől lezárja az országot! Mi lesz az ingázókkal?
Mészáros Richárd
2021. 11. 19., p – 10:48

2021. november 19., péntek – 10:50
Friss ikon
On

Törzs

Ausztriában ezen a héten vezették be a részleges lockdownt azok számára, akik nem rendelkeznek védőoltással. A helyzet viszont olyannyira romlott, hogy a kormány néhány perccel ezelőtt elrendelte az országos lezárást. Az intézkedés egyelőre három hétig lesz érvényes, s nem kizárt, hogy a továbbiakban már csak az oltással nem rendelkező személyekre vonatkozik majd.

Mi lesz a Covid-útlevelekkel?

Ausztria ugyanakkor februártól hét hónapra rövidíti a Covid-útlevelek érvényességét, ami a gyakorlatban annyit jelent, hogy aki nem rendelkezik harmadik oltással, annak nehezebb lesz az országba való bejutás. Ez egyben azt is jelenti, hogy az ország kötelezővé teszi a harmadik dózis beadatását.

Mi lesz az ingázókkal?

Az ingázókat egyelőre ez a változás nem feltétlenül érinti, hiszen ha rendelkeznek védőoltással, a munkába való ingázást nem tiltják meg. A határon viszont minden bizonnyal nem fogják beengedni azokat, akik turisztika céljából utaznának Ausztriába, tehát az országba való belépéshez szükséges lesz a munkáltatótól való igazolásra. A karácsony előtti bevásárlásra sem lesz már lehetőség Ausztriában, az élelmiszerboltokon és patikákon kívül ugyanis minden üzletet bezárnak.

Bevezető

Teljes, országos lezárást vezet be Ausztria hétfőtől. A lockdown már mindenkire vonatkozik, tehát nem csak azokra, akik nem rendelkeznek védőoltással. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy minden egyes üzletet és szolgáltatást bezárnak, elrendelik a 24 órás kijárási tilalmat.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Demecs Péter

Read More

Post Comment