Search by category:
Egyéb kategória

Négyezer eurót kínál az Arriva a sofőröknek

Négyezer eurót kínál az Arriva a sofőröknek
Mészáros Richárd
2021. 11. 19., p – 11:43

2021. november 19., péntek – 11:54
Friss ikon
Off

Törzs

Hétfőtől sofőrhiány miatt több járat nem közlekedik a Pozsony megyei regionális autóbuszjáratok közül. Hétvégén és hétfőn mintegy 100 sofőr hiányzott a problémamentes regionális közlekedéshez.

Az Arriva vállalat azoknak a sofőröknek, akik november 26-ig munkaszerződést írnak alá a vállalattal, az első fizetéshez 4 ezer eurós toborzási bónuszt ígér, melynek fejében három évre kell leszerződniük az Arrivával. Havonta 1500 eurós átlagfizetést kínálnak és további 600 eurót kaphat az, aki meggyőz egy további sofőrt arról, hogy szerződjön le a vállalattal. A sofőröknek évente 5%-os béremelést ígérnek a következő 10 évre.

Négyezer eurót kínál az Arriva a sofőröknek
2021. 11. 19., p – 11:59
Mészáros Richárd
Gallery images

Leírás

Somogyi Tibor felvételei

Ivan László, a cég igazgatója azt állítja, a toborzási bónuszt azok a sofőrök is megkapják, akik korábban írtak alá munkaszerződést a vállalattal. Ha ez az ajánlat nem hozza meg a kívánt eredményt, Iván László szerint ukrán sofőröket fognak bevetni, az első csoport november végén érkezik Szlovákiába.

Ivan László elmondta azt is, jelenleg a pozsonyi régióban mintegy 200 olyan sofőrről tudnak, akik azonnal munkába tudnak állni. Ezért is jobban örülne, ha hazai sofőrökkel dolgozhatnának.

Hétfőn mintegy 50 vonalon voltak fennakadások, főleg Bazin és Szenc környékén, de a somorjai régióban is több vonal volt érintett. Még ma reggel is több autóbuszra hiába vártak a somorjai régióban.

Bevezető
Pozsony |

Béremeléssel, úgynevezett toborzási bónusszal és külföldi sofőrök bevonásával oldaná meg az Arriva autóbusz-közlekedési vállalat a Pozsony megyei regionális autóbuszjáratok körüli kálváriát.

Címkék

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Ibos Emese

Read More

Post Comment