Search by category:
Egyéb kategória

Meseolvasás, könyvcsere és könyvvásár a galántai könyvtárban

Meseolvasás, könyvcsere és könyvvásár a galántai könyvtárban
Tornyai Bianka
2021. 11. 19., p – 11:44

2021. november 19., péntek – 12:17
Friss ikon
Off

Törzs

A koronavírus-járvány előtt népszerű rendezvénysorozatot indították újra a Galántai Könyvtárban. 

Meseolvasás

Minden szerdán 10 órától magyarul, csütörtökönként pedig szlovákul olvasnak fel mesét a könyvtár alkalmazottai a szüleikkel érkező kicsiknek. „Ez a régi-új aktivitásunk nagyon népszerű volt a pandémia előtt és most is van rá igény, maguk az anyukák kérték, hogy újra szervezzük meg. A szülők a főleg az óvodásoknál fiatalabb gyerekekkel járnak a meseolvasásra, de az óvodásokat is szívesen látjuk. A gyermekrészleget úgy rendeztük be, hogy alkalmas legyen ilyen tevékenységre, amelynek célja, hogy megszerettessük az olvasást a kicsikkel, illetve az olvasással neveljük őket” – tudtuk meg Lívia Kolekovától, a könyvtár igazgatójától, aki hozzátette, reméli, hogy az egyre szigorúbbá váló járványügyi korlátozások miatt nem kell majd ismét felfüggeszteni a rendezvényt. 

Könyvvásár

A tervek szerint november 22-én kezdődik a hagyományos könyvbörze, amely egész héten, szombat délutánig tart. A könyvtár kiselejtezett könyveit vehetik meg az érdeklődők jelképes összegért. „A börzén eladott könyvek árából újabb könyveket szeretnénk vásárolni, hogy bővíthessük a kínálatot” – mondta el az igazgató. 

Leírás

A bódéban bárki elhelyezheti megunt könyveit (Kép forrása: Galántai Könyvtár)

Könyvkuckó

A Galántai Könyvtár nyerte meg nemrégiben a Tesco áruházlánc pályázatát, amelyre a város lakosai szavazhattak. Ebből a támogatásból készült el az épület előtt egy könyvkuckó,  vagyis egy kis szekrényke, amelyben a lakosok elhelyezhetik megunt könyveiket, mások pedig elvihetik azokat. „Még nem készült el teljesen a projekt, de már megjelentek az első könyvek a bódéban. Mellé padot is kihelyeztünk, szép időben akár ott helyben is lehet olvasgatni” – tette hozzá Lívia Koleková.

GA-könyvtár
2021. 11. 19., p – 11:55
Tornyai Bianka
Gallery images

Bevezető
Galánta |

A kisgyermekes anyukák kezdeményezésére újraindultak a mesedélelőttök a könyvtárban. A jövő héten használt könyvek börzéjével, az épület előtt könyves házikóval várják az olvasókat.

Település / hely
Galánta

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Tornyai Bianka

Read More

Post Comment