Search by category:
Egyéb kategória

„Jubileumi“ oltásra készülnek Párkányban

„Jubileumi“ oltásra készülnek Párkányban
Hegedűs Norbert
2021. 11. 23., k – 15:11

2021. november 23., kedd – 18:02
Friss ikon
Off

Törzs

November 28-án, vasárnap „jubileumi“ oltónapra készülnek a Párkányi Rendelőintézetben. Azért, mert ekkor oltják majd be azokat az embereket, akik a nagy kapacitású oltópont nyitásakor tavasszal Moderna vakcinát kaptak másodszor pedig májusban voltak oltva, és most telik le nekik a fél éves idő a harmadik oltáshoz – részletezte lapunknak Czékus András, a Nyitra megye alá tartozó egészségügyi intézmény igazgatója. Most vasárnapra nyolcszáz embert várnak, Pfizerrel és Modernával fognak oltani, regisztráció szükséges. A múlt vasárnap rendben és bnyugodtan zajlott le az oltás, csak akkor keletkezett tumultus, amikor délután átváltottak Moderna oltóanyagra, mert akkor azonnal megjelent egyszerre 150 ember. Oltóanyag mindenkinek jutott, de nehezen tartották be az előírt távolságot, kavarodás volt a sorban – mondta az igazgató.

Az alkalmazottakat küldik

Az viszont örvendetes, hogy legutóbb vasárnap összesen 689 ember kapta meg a védőoltást Párkányban, ebből 314 személy volt az, aki legelőször kapta meg a vakcinát. Két héttel ezelőtt az első oltást abszolválók száma még csak 254 volt. Ha lassan és kis mértékben is, de nő az először oltakozók száma. Viszont Czékus András úgy véli – és ezt igazolják vissza a helyszíni tapasztalataik is -, hogy nem azért, mert az embereket meg tudták győzni a védőoltás fontosságáról, hanem azért, mert főképp a munkahelyekről küldik az alkalmazottakat oltásra. A munkaadók többségének ugyanis tele van a hócipője a heti kétszeri teszteltetéssel. Inkább oltásra küldik az alkalmazottakat.

Szabályok és lebonyolítás

Csak 18 év felettieket oltanak első, második és harmadik oltással. Aki Moderna vakcinát kapott, annak a harmadik oltás is csak Moderna oltóanyaggal lehetséges. Harmadik oltást csak az kaphat, akinek minimum 6 hónap telt el a második oltás óta. Aki ettől hamarább szeretné oltatni magát, annak írásbeli orvosi javaslatot kell hoznia. Regisztráció csak a következő oldalon lehetséges: portal.agel.sk Csak regisztráltakat oltanak. Mindenki saját magát regisztrálja. Előjegyzés nélkül is lehet jönni, de akkor csak az oltási nap után, kb. 15.30-tól fogják tudni az érdeklődőt beoltani. Információt a poliklinika oldalán találnak – poliklinikansksturovo.sk. Telefonos segítéget a 036/7565103-as számon adnak, vagy emailben: eva.mocskos@pksturovo.sk

Az oltások lebonyolítása:

8.00-13.00    Pfizer – csak regisztráltak

13.00-13.30  technikai szünet

13.30-15.30 Moderna – csak regisztráltak

15.30-16.00 a felmaradt oltóanyag beadása a regisztráció nélküli embereknek

 

Bevezető
Párkány |

A Párkányi Rendelőintézetben az utóbbi hetekben nő az először oltakozók száma, de nem azért, mert az embereket meg tudták győzni a védőoltás fontosságáról – véli az igazgató.

Címkék

Település / hely
Párkány

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Buchlovics Péter

Read More

Post Comment