Search by category:
Egyéb kategória

Az MKDSZ csatlakozik a Szövetséghez

Az MKDSZ csatlakozik a Szövetséghez
Hegedűs Norbert
2021. 11. 23., k – 15:07

2021. november 23., kedd – 15:17
Friss ikon
Off

Törzs

Jó hír, hogy sikerült megállapodnunk. Akiknek fontos a szlovákiai magyarok életszínvonala és boldogulása ebben az országban, azok a politika újraindítása és egy ütőképes érdekképviselet mellett teszik le a voksukat. A Szövetség pedig egy ilyen párt kíván lenni. Örülök, hogy az MKDSZ látja ezt és csatlakoznak hozzánk,” – mondta Sólymos László, a Szövetség OT elnöke. 

A “Szövetség – Magyarok. Nemzetiségek. Régiók” párt október 2-án alakult Somorján az MKP, a Híd és az Összefogás egyesülésével. A három elődpárt egy egységes gyűjtőpártot hozott létre, amelyben a politikai és világnézeti irányultság többféleségét a párt platformjai biztosítják, mindemellett a demokratikus pluralizmus és tolerancia elveit a párt belső működésében is tiszteletben tartják. 

“ A Magyar Kereszténydemokrata Szövetség a múltban is az egységes magyar nemzet gondolatának jegyében fejtette ki politikai tevékenységét, ugyanakkor mindig Szüllő Géza 1928-ban megfogalmazott alapvetését tartottuk meghatározónak, miszerint mi itthon mindenkor magyarpolitikát, de nem magyarországi politikát csinálunk. A Szövetségben is eszerint fogunk politizálni.” – mondta Fehér Csaba az MKDSZ elnöke. 

A pártok megállapodása szerint az MKDSZ tagjai szabadon választhatják meg, melyik platform tagságáért folyamodnak. A pártelnök szerint ez nem volt kérdés, hiszen az elődpártok közül korábban is a Híddal működtek együtt. 

„Mi a múltban is kitartóan szorgalmaztuk a Szlovákiában élő nemzeti közösségek kulturális és politikai együttműködését,”- hangsúlyozta Fehér.

Minden MKDSZ-tagot örömmel fogadunk sorainkban. A Híd az együttműködés platformja. Együtt a Szövetségben is erősebbek vagyunk” – tette hozzá Sólymos László.  

Bevezető

A Szövetség és az MKDSZ vezetősége megállapodott, hogy a kereszténydemokrata párt beolvad a Szövetségbe, az MKDSZ befejezi önálló működését és tagjai a soron következő választásokon már az új egységes párt jelöltjeiként mérettetik meg magukat. 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment