Search by category:
Egyéb kategória

Mikas: Ennyire rossz még nem volt a helyzet

Mikas: Ennyire rossz még nem volt a helyzet
Mészáros Richárd
2021. 11. 24., sze – 18:50

2021. november 24., szerda – 19:00
Friss ikon
Off

Törzs

Eduard Heger (OĽaNO) kormányfő a sajtótájékoztatón elmondta: tíz nap után újra kiértékelik a helyzetet. A kijárási tilalom legalább két hétig érvényben marad. A járványhelyzet javulása esetén kilátásba helyezte az óvintézkedések enyhítését, de csak az oltottak és a gyógyultak számára.

Két hétre lezár Szlovákia!

November 25-től, csütörtöktől két hétig tartó lockdown lép érvénybe Szlovákiában. Az iskolákat egyelőre nem zárják be – jelentette be elsőként Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter a kormány szerdai döntését követően.

A miniszterelnök felhívta a figyelmet, hogy a fekete besorolású járásokban már néhány hete érvényben van az ún. lockdown. Az egyre rosszabb számok szerinte annak tudhatók be, hogy sokan nem tartják be az óvintézkedéseket. A pandémia ellen nem elég csak „tessék-lássék küzdeni”, fűzte hozzá.

Heger hangsúlyozta, hogy egyetért a szakmai konzílium minden javaslatával. Megjegyezte, hogy az iskolák bezárása kérdésében a liberálisok éltek a vétójogukkal, amit a koalíciós szerződés lehetővé tesz számukra.

Éjféltől ismét életbe lép a veszélyhelyzet

Pozsony |

Szlovákiában csütörtöktől veszélyhelyzet lesz érvényben, 90 napig. A kormány a szerdai ülésén elfogadta a kijárási tilalmat is – jelentette be Eduard Heger (OĽaNO) kormányfő.

Vladimír Lengvarský (OĽaNO-jelölt) egészségügy-miniszter felszólított mindenkit, hogy oltassa be magát. Emlékeztetett, hogy Szlovákiában már elérhetőek a Covid-19 gyógyítására szolgáló monoklonális antitestek, és a molnupiravir hatóanyagú tabletták is. Szlovákia lakóit arra kérte, hogy ne utazzanak, és minél kevesebb emberrel találkozzanak.

Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter kilátásba helyezte, hogy már a szerda esti koalíciós ülésen terítékre kerülnek azok a megoldások, amelyekkel a 60 évnél idősebbek motiválhatók lennének a vakcina felvételére.

Bevezető
Pozsony |

Szlovákiában ennyire rossz még nem volt a helyzet az egész koronavírus-világjárvány alatt. Ezt Ján Mikas tiszti főorvos jelentette ki a szerdai sajtótájékoztatóján. A tiszti főorvos szerint visszatértek a második hullámhoz hasonló körülmények. Úgy véli, a mobilitás korlátozása rövid távú megoldás, hosszú távon csak a vakcina harmadik dózisának beadása és az oltatlanok beoltása segít. Hangsúlyozta, hogy sürgősen el kell laposítani a járványgörbét, és csökkenteni kell a kórházba kerülő betegek számát.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment